Hamburgery na domáci spôsob

Hamburgery na domáci spôsob
  • 15.06.2014
  • Silvia Karasová

  • 9
  • 1

Hádam každý z nás aspoň z času na čas dostane neodolateľnú chuť na menej zdravé jedlá typu fast food. Ak im chcete dodať zdravší nádych, pripravte si ich doma. Dokonca také hamburgery môžete povýšiť na hlavnú tému vašej letnej grilovačky. Stačí zopár chutných ingrediencií, a ulahodíte tak milovníkom mäsa, ako aj zarytým vegetariánom.

Hovädzí hamburger so slaninou

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: čerstvé mleté hovädzie mäso, cibuľa, cesnak, syr s modrou plesňou, slanina, žemle, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, hnedý cukor

Postup: Mäso okoreňte a osoľte, zmiešajte s nadrobno nakrájaným cesnakom, syrom a vytvorte z nich hrubšiu placku, pokvapkajte olivovým olejom a opečte z obidvoch strán na panvici, alebo na grile. Bokom si opečte aj plátky slaniny, v ďalšej panvici zas na krúžky nakrájanú cibuľu, ktorú posypte hnedým cukrom a na slabom plyne opekajte, až kým neskaramelizuje. Čerstvé žemle prekrojte, pokvapkajte olivovým olejom, vložte do nich mäso, naň uložte opečenú slaninu a cibuľové kolieska a podávajte.

Rýchly pikantný hamburger 

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: bravčové mleté mäso (napríklad z pliecka), cesnak, pikantná horčica (napríklad dijón), sójová omáčka, soľ, korenie (čierne a zelené), chilli paprička, žemle, listový šalát, paradajky, cibuľa, majonéza

Postup: Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou, podrveným korením a chilli papričkou. Zmes dôkladne vymiešame a vytvoríme z nich masové placky, ktoré ugrilujeme (alebo opečieme na panvici). Žemle si zľahka predhrejeme, zvnútra potrieme majonézou, pridáme čerstvý šalát, naň mäso, na kolieska nakrájané paradajky a cibuľu a podávame.

Hamburger s tofu

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: údené tofu, plátkový syr, paradajky, bazalka, chilli paprička, cibuľa, cesnak, kečup, olivový olej, bylinková soľ, žemle

Postup: Tofu narežte na väčšie „steakové“ kusy, osoľte bylinkovou soľou a opečte z oboch strán na olivovom oleji. Paradajky nakrájajte nadrobno, opečte na rovnako narezanom cesnaku, ochuťte bazalkou, pridajte nakrájanú chilli papričku a chvíľku povarte. Jednu časť žemle potrite kečupom, pridajte paradajkovú zmes, kolieska čerstvej cibule a tofu a podávajte. 

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

  • 9
  • 1
Návrat hore
Autor článku

1 komentár

Martina Zahoranová 15.06.14 12:25

MZ
karma
92.00

no vyzerajú super, hamburgery nejedávame ale občas aj takéto jedlo neuškodí

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pleťová kozmetika

TEST: NIVEA – Expertný čistiaci pleťový gél s MicellAIR komplexom

  • 50
  • 7
  • 30.05.2020
Dekoratívna kozmetika

TEST: Sezónny mejkap Sothys Paris – rúž, ceruzka na oči a bronzer

  • 23
  • 0
  • 20.06.2020
Dekoratívna kozmetika

TEST: Hydratačný BB krém Magica BB + Detox s SPF 20 od Collistar

  • 77
  • 6
  • 02.06.2020
TOPlist