Hamburgery na domáci spôsob

Hamburgery na domáci spôsob
  • 15.06.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 1

Hádam každý z nás aspoň z času na čas dostane neodolateľnú chuť na menej zdravé jedlá typu fast food. Ak im chcete dodať zdravší nádych, pripravte si ich doma. Dokonca také hamburgery môžete povýšiť na hlavnú tému vašej letnej grilovačky. Stačí zopár chutných ingrediencií, a ulahodíte tak milovníkom mäsa, ako aj zarytým vegetariánom.

Hovädzí hamburger so slaninou

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: čerstvé mleté hovädzie mäso, cibuľa, cesnak, syr s modrou plesňou, slanina, žemle, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, hnedý cukor

Postup: Mäso okoreňte a osoľte, zmiešajte s nadrobno nakrájaným cesnakom, syrom a vytvorte z nich hrubšiu placku, pokvapkajte olivovým olejom a opečte z obidvoch strán na panvici, alebo na grile. Bokom si opečte aj plátky slaniny, v ďalšej panvici zas na krúžky nakrájanú cibuľu, ktorú posypte hnedým cukrom a na slabom plyne opekajte, až kým neskaramelizuje. Čerstvé žemle prekrojte, pokvapkajte olivovým olejom, vložte do nich mäso, naň uložte opečenú slaninu a cibuľové kolieska a podávajte.

Rýchly pikantný hamburger 

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: bravčové mleté mäso (napríklad z pliecka), cesnak, pikantná horčica (napríklad dijón), sójová omáčka, soľ, korenie (čierne a zelené), chilli paprička, žemle, listový šalát, paradajky, cibuľa, majonéza

Postup: Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou, podrveným korením a chilli papričkou. Zmes dôkladne vymiešame a vytvoríme z nich masové placky, ktoré ugrilujeme (alebo opečieme na panvici). Žemle si zľahka predhrejeme, zvnútra potrieme majonézou, pridáme čerstvý šalát, naň mäso, na kolieska nakrájané paradajky a cibuľu a podávame.

Hamburger s tofu

Hamburgery na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: údené tofu, plátkový syr, paradajky, bazalka, chilli paprička, cibuľa, cesnak, kečup, olivový olej, bylinková soľ, žemle

Postup: Tofu narežte na väčšie „steakové“ kusy, osoľte bylinkovou soľou a opečte z oboch strán na olivovom oleji. Paradajky nakrájajte nadrobno, opečte na rovnako narezanom cesnaku, ochuťte bazalkou, pridajte nakrájanú chilli papričku a chvíľku povarte. Jednu časť žemle potrite kečupom, pridajte paradajkovú zmes, kolieska čerstvej cibule a tofu a podávajte. 

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Zahoranová 15.06.14 12:25

MZ
karma
92.00

no vyzerajú super, hamburgery nejedávame ale občas aj takéto jedlo neuškodí

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Rozprávkové svadobné účesy: Ak máš dlhé vlasy, zamiluješ sa!
Svadobné účesy

Rozprávkové svadobné účesy: Ak máš dlhé vlasy, zamiluješ sa!

  • 3
  • 04.07.2021
CROWN BRAIDED UPDO účes pre nevestu, na oslavu, no hodí sa aj na leto
Vlasy

CROWN BRAIDED UPDO účes pre nevestu, na oslavu, no hodí sa aj na leto

  • 4
  • 11.06.2021
TOPlist