TOP hroznové pochúťky – zamilujú si ich nielen milovníci hrozna!

TOP hroznové pochúťky – zamilujú si ich nielen milovníci hrozna!
  • 11.06.2014
  • Silvia Karasová

Ak sa v týchto dňoch pravidelne vrháte na čerstvé ovocie a sladké bobule hrozna vám v chladničke rozhodne nesmú chýbať, pripravte si z nich rôzne hroznové pochúťky. Od osviežujúcich nápojov, cez zdravé šaláty pripravené na sladko, alebo aj na slano. Ako na to, vám rady prezradíme. Hrozno sa totiž hodí tak k mäsu, ako aj k rybám, syrom, zelenine či iným druhom ovocia. Spestrite si ním svoj jedálny lístok!

Odporúčame: Netradičný perník: Gaštanovo-čokoládové nebíčko v papuľke

hroznové smoothie

Zdroj: Shutterstock®

Hroznové smoothie

Ingrediencie: zelené hrozno (ideálne bez kôstok), smotana na šľahanie, citrónový šťava, mlieko, kocky ľadu, hroznový džús

Postup: Hrozno dôkladne rozmixujte, preceďte. Do šťavy prilejte hroznový džús, citrónovú šťavu, mlieko a lyžičku či dve šľahačkovej smotany. Dôkladne premiešajte, vhoďte kocky ľadu a podávajte.

Pozri aj: Domáci zázvorový likér známy ako zázvorovica: Ochutnáš?

ovocný šalát

Zdroj: Shutterstock®

Ovocný šalát s hroznom

Ingrediencie: tmavé hrozno, ananás, jahody, mandarínky, biely jogurt, med (alebo cukor), lístky čerstvej mäty

Postup: Jogurt vymiešajte s cukrom, alebo medom. Ovocie umyte, očistite, uložte do misky, polejte jogurtom a ozdobte mätou. Ak chcete mať šalát sýtejší, zmiešajte jogurt s ovsenými vločkami.

Pozri aj: Najjednoduchší recept na makrónky, ktoré si môžeš doladiť podľa seba

hrozno s lososom

Zdroj: Shutterstock®

Syrový tanier s údeným lososom

Ingrediencie: zelený šalát, hrozno, slaný ovčí syr, jablko, vlašské orechy, sušené brusnice, údený losos

Postup: Šalát umyte, uložte na spodok taniera. Naň naukladajte nakrájané jablko, rozdrvte syr, pridajte orechy, brusnice aj lososové plátky. Pridajte bobule hrozna a podávajte.

krevetový šalát

Zdroj: Shutterstock®

Krevetový šalát

Ingrediencie: krevety, kyslá smotana, biely jogurt, citrónová šťava, čerstvý kôpor, hrozno, olivový olej, soľ

Postup: Smotanu vymiešajte s jogurtom v pomere jedna k jednej. Ochuťte soľou, citrónovou šťavou a kôprom. Krevety opečte na olivovom oleji, podávajte so smotanou a hroznom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Erika Špacírová 12.04.16 11:04

karma
93.00

už sa teším na domáce hrozno :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní