Ako na netradičné silvestrovské jednohubky? 11 inšpirácií na originálne silvestrovské chuťovky

    • Zdieľaj:
2 z 10

Kyslé uhorky z rúry

Vyprážané kyslé uhorky sú obľúbenou pochúťkou Američanov. My si ich pripravíme podľa A Spicy Perspective v rúre, teda o niečo zdravšie. Rúru si predhrejte na 220 stupňov a začnite s prípravou uhoriek. Na obalenie uhoriek si pripravte do 3 misiek misiek hladkú múku, vajce s 2 lyžicami mlieka a asi 250 g strúhanky zmiešanej s 200 g strúhaného chedaru. Takto postupne obalíme každé uhorkové koliesko, ktoré po strúhanke vrátime do vajca a opäť obalíme v strúhanke. Obalené uhorky poukladáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme ich olejom a pečieme asi 12 až 15 minút dozlatista. Z jedného gréckeho jogurtu, 4 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 lyžice posekaného kôpru a medu, soli a korenia si pripravíme dip a podávame.

2 z 10