Zelerová nátierka s vajíčkom: Na Silvestra jej nik neodolá!

Zelerová nátierka s vajíčkom: Na Silvestra jej nik neodolá!

    • Zdieľaj:
  • 3

Blíži sa nám koniec roka a tak už pomaly začíname pripravovať menu jedál, ktoré budeme podávať na silvestrovskej oslave. Možno tento deň budete tráviť niekde na chate so všetkými kamarátmi, niekde na svahu alebo doma v papučkách len s tými najbližšími, no to rozhodne nemení nič na tom, že si nemôžete pripraviť nejaké pochúťky na silvestrovský stôl. Počas celého večera budeme maškrtiť na zákuskoch, popíjať nejaké tie drinky alebo možno niečo ostrejšie a rozhodne si nemôžeme nechať zájsť chuť na obložené chlebíčky a jednohubky.

Proste jednohubky na silvestrovský stôl patria! Najjednoduchšou voľbou sú nátierky alebo šaláty, pri ktorých stačí zmiešať zopár ingrediencií a pokrm je na stole. Klasikou je mrkvová nátierka, syrová, bryndzová nátierka a pod. No tento rok skúste možno trochu netradičnú zelerovú nátierku, ktorá je rovnako chutná ako všetky ostatné.

čerstvý zeler

Zdroj: Shutterstock®

Na zelerovú nátierku potrebujeme:

  • približne 4 ks stonkového zeleru
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 PL masla
  • soľ a mleté čierne korenie

Najskôr si dáme uvariť vajíčka natvrdo. Od bodu varu ich necháme pomaly prebublávať asi 10 minút, následne vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Medzitým si nakrájame stonkový zeler na menšie kúsky a vložíme do mixéra. K nemu pridáme lyžicu masla, dijonskú horčicu a napokon aj vychladnuté a očistené vajíčka. Všetko vymixujeme dohladka a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Ak máte radi výraznejšiu chuť, tak pokojne pridajte aj jeden pretlačený strúčik cesnaku alebo sušený granulovaný cesnak (cesnakové korenie). Nátierka je skvelá na silvestrovské jednohubky, ale aj kedykoľvek počas roka na čerstvom pečive. Neváhajte ju doladiť nasekanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Prajeme dobrú chuť! 


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Anna Vargová 30.12.21 19:13

AV
karma
100.00

Zaujímavý recept. Vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 31.12.21 06:13

ĽŠ
karma
100.00

Zelerovú som ešte neskúšala, ďakujem za tip!

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 19.04.22 10:35

MK
karma
100.00

Vyskúšané a odporúčam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Kvasený medvedí cesnak: Najstarší spôsob jeho uchovania do zásoby
Inšpirácie

Kvasený medvedí cesnak: Najstarší spôsob jeho uchovania do zásoby

  • 6
  • 16.04.2022
Španielsko chce zaviesť menštruačné voľno. Prijala by si ho aj ty?
Pre ženy

Španielsko chce zaviesť menštruačné voľno. Prijala by si ho aj ty?

  • 1
  • 19.05.2022
Hnojenie izbových rastlín – ako na to, aby sa rastlinám darilo?
Domácnosť

Hnojenie izbových rastlín – ako na to, aby sa rastlinám darilo?

  • 7
  • 08.06.2022
TOPlist