Jesenné menu

Jesenné menu
  • 09.09.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 5
  • 3

Dajte definitívne zbohom letu a privítajte jeseň v jej plnej kráse. Vonku už pomaly ale isto opadáva lístie, taktiež sa nám rýchlejšie stmieva, a aj slniečku ráno chvíľku trvá, kým sa rozsvieti naplno. Zmierte sa s tým, že letným horúčavám už odzváňa koniec a zahrňte jesenné chute a vône aj na svoj jedálniček. Pripravte si jesenné menu.

Odporúčame prečítať: Cuketové menu

Krémová polievka Hokkaido

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: tekvica hokkaido, cesnak, cibuľa, olej, smotana na šľahanie, tekvicové semiačka, tekvicový olej, vývar


 

Postup: Na klasickom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak aj nakrájanú tekvicu a chvíľku spolu duste. Zalejte vývarom a uvarte do mäkka. Tak všetko spolu rozmixujte, pridajte smotanu na šľahanie, ochuťte soľou a korením, nechajte prevrieť. Polievku podávajte s tekvicovými semiačkami a kvapkou tekvicového oleja.


Odporúčame prečítať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím

Tekvicové gnocchi

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: 10 znakov ako rozpoznáte Pannu

Ingrediencie: tekvica, cesnak, chilli paprička, maslo, vajíčko, polohrubá múka, parmezán


 

Postup: Tekvicu upečte do mäkka a popučte. Zmiešajte s vajíčkom, múkou a syrom, vytvorte gnochci a dajte ich variť do vriacej osolenej vody. Na masle opečte cesnak a nakrájanú chilli papričku, pridajte gnocchi a chvíľku opečte. Pred podávaním ešte posypte strúhaným parmezánom.


 

Hubová praženica

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: vajíčka, čerstvé huby, cibuľa, soľ, rozmarín, mleté čierne korenie, maslo


 

Postup: Na masle opečte cibuľu, pridajte huby, rozmarín a poduste. Keď sú huby mäkké, primiešajte vajíčka, osoľte, okoreňte. Podávajte s pečivom.

Odporúčame prečítať: Krémová fazuľovo-tekvicová polievka z MioMatu


 

Jablkový koláč

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: jablká (cca 1 kg), vajíčko, hladká múka, mlieko (3 lyžice), prášok do pečiva, tuk (cca 250 g), škoricový cukor, vanilínový cukor, hnedý kryštálový cukor, citrónová šťava, maslo


 

Postup: Múku zmiešajte so všetkými cukrami, pridajte prášok do pečiva aj tuk. Tak vmiešajte vajíčko aj mlieko a vypracujte cesto, ktoré odložte cca na jednu hodinu do chladničky. Časť jabĺk nastrúhajte, zvyšné nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Formu na pečenie vymastite, vyložte cestom, na vrch pridajte strúhané jablká a na ne plátky jabĺk. Môžete ešte ocukriť, na vrh dajte plátok masla a pečte pri teplote 160°C cca 35 minút. 

Odporúčame prečítať: Granátové jablko pre zdravie aj krásu

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

    • Zdieľaj:
  • 5
  • 3
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 09.09.14 07:59

MZ
karma
92.00

samé dobroty tie tekvicové gnocchi - mňam

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 09.09.14 21:44

karma
-1.00

dobré recepty,mala by som vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 10.09.14 17:14

MR
karma
-1.00

tú krémovú polievku by som si dala ihned...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Nechty

Beauty must-have Naty Kerny: Tieto produkty jej zachraňujú vlasy, pleť aj nechty

  • 138
  • 5
  • 24.08.2020
Vlasy

TOP vlasové produkty od značky Natura Siberica: Ich účinky sú famózne!

  • 46
  • 6
  • 30.09.2020
Telo

TOP chladivé prípravky na nohy i celé telo: Nutnosť proti opuchom i celulitíde!

  • 127
  • 4
  • 28.08.2020
TOPlist