V letných horúčavách dobre padne osvieženie v podobe nápojov. No nie vždy máme chuť len na čistú vodu. Pripravte si chutné letné nápoje, ktorým čaro dodávajú bylinky, ovocie, káva, mlieko a občas aj kvapka alkoholu. S letným drinkom v ruke sa budete cítiť, ako na dovolenke, hoc ho budete popíjať v rozpálenej kancelárii, kde si voľno namiesto vás zobrala práve klíma.
Pozri aj: Čo s nádobami od vyhorených sviečok? Takto ich očistíš a znova využiješ!
Arašidové frappé
Ingrediencie: 1/4 šálky arašidového masla, 1 šálka mlieka, čokoládový sirup, minerálka
Postup: Nalejte trochu čokoládového sirupu do pohára, pridajte arašidové maslo a mlieko. Na záver pomaly prilejte vychladenú minerálku a miešajte.
Bude ťa zaujímať
Broskyňovo-zázvorový čaj
Ingrediencie: broskyňový kompót, uvarený broskyňový čaj, strúhaný zázvor, cukor, ľad
Postup: Do uvareného a vychladeného čaju pridajte cca 6 lyžíc šťavy z broskyňového kompótu. Podľa chuti oslaďte ešte cukrom, do nápoja vmiešajte strúhaný zázvor. Nakrájajte ovocie a pridajte na záver do pohárov spolu s ľadom.
Pozri aj: Hrnčekový recept na perník s jablkami: Vráť sa ku klasike od babičky!
Ľadová káva
Ingrediencie: 1 šálka silnej kávy, 3 lyžice sladeného kondenzovaného mlieka, ľad
Postup: Uvarenú kávu zmiešajte so sladeným mliekom, pridajte ľad a podávajte.
Odporúčame: Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú
Citrónová limonáda
Ingrediencie: 4 lyžice medu, pol hrnčeka čerstvej bazalky, šťava z troch citrónov, šťava z troch limetiek, 100% jablkový džús (cca 2 šálky), studená voda (cca 2 šálky), ľad (cca 2 šálky)
Postup: Všetky prísady dajte do mixéra a mixujte, až kým sa ľad nerozpadne. Pred podávaním ozdobte limetkou a lístkami bazalky.
Bude ťa zaujímať
Lady sangria
Ingrediencie: 3 stredne veľké pomaranče nakrájané na kolieska, 4 citróny, 4 limetky, za hrsť mäty, pol hrnčeka sirupu, silver tequila (cca 2 dcl), 2 dcl bieleho suchého vína, 2 dcl chladeného šumivého vína, 2 šálky citronády
Postup: Ovocie a mätu dajte na dno džbána. Zalejte sirupom, tequilou a vínom a nechajte pár hodín v chladničke marinovať. Pred podávaním dolejte šampanské a citronádu.
Pozri aj: Tri rýchle recepty z baklažánu: Tieto delikatesy si nenechaj ujsť!