Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky?

Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky?

Zapekané jedlá sú vďačným druhom jedál, ktoré viete pripraviť rýchlo a v jednej mise. Ak ste už vyskúšali náš recept na zapekané plnené šampiňóny, dnes vám predstavíme mäsovú obmenu. Zapekané zemiaky s mletým mäsom sú na prípravu nenáročné a už teraz vám vieme s istotou povedať, že vám zachutia. U nás v rodine je tento recept už generačný a ešte sme sa ho neprejedli.

V čom spočíva, že sú zapekané zemiaky s mäsom také geniálne? Všetko je o jednoduchosti a zopár ingredienciách, ktoré nám poslúžia.

Odporúčame: Špenátové rizoto – rýchle a zdravé jedlo pre celú rodinu

zapekané zemiaky s mäsom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu zapekaných zemiakov budete potrebovať

  • 5 – 6 väčších zemiakov (počet prispôsobte podľa veľkosti zapekacej misy)
  • 500 gramov mletého bravčového mäsa
  • 2 stredne veľké vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • Soľ a korenie podľa chuti
zemiaky zapečené v rúre

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Zemiaky očistíme od šupky a nakrájame na tenšie plátky. Na rozpálenom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme mleté mäso a premiešame ho s cibuľou. Necháme, aby mäso pustilo šťavu a ,,zatiahlo“ sa. Potom ho môžeme osoliť a okoreniť podľa vlastnej chuti. K mäsu pridáme rozšľahané celé vajcia a miešame spolu s mäsom na panvici, kým sa vajcia neusmažia. Mali by byť rovnomerne prepojené s mäsom. Rúru nastavíme približne na 200 °C.

Vyskúšaj aj: Nezameniteľná chuť bryndze – ochutnala si už poctivý demikát?

zemiaky s mäsom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja a na jej dno kladieme prvú vrstvu zemiakových plátkov. Keď je celé dno misy pokryté zemiakmi, osolíme ich a jemne okoreníme. Na túto vrstvu rovnomerne nanášame polovicu mäsovej zmesi. Na mäsovú zmes opäť kladieme vrstvu zemiakov a ešte pred dochutením zemiaky trochu utlačíme, aby sa spojili s mletým mäsom. Nasleduje druhá vrstva mletého mäsa. Vrch bude tvoriť posledná vrstva zemiakov, ktorú opäť trochu utlačíme a na záver dochutíme soľou a korením. Takto navrstvené zemiaky s mäsom pečieme po dobu cca 45 minút až hodinu, kým nie je vrch chrumkavý a zemiaky nie sú zapečené. Zemiaky s mäsom chutia výborne so zaváranými kyslými uhorkami či cviklou.

Pozri aj: Tak jednoduché a výborné – slimáčiky zo zemiakového cesta

- Zapekané zemiaky s mäsom
1 z 10
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk
Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky? - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 17.03.21 11:03

KK
karma
105.00

práve som rozmýšľala čo zajtra navariť a Vy ste to vyriešili za mňa, ďakujem

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 17.03.21 13:19

karma
-1.00

Verím, že budú chutiť! :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 18.03.21 13:41

JK
karma
100.00

Máme radi robíme a dávam ešte slaninku

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 25.03.21 21:00

TS
karma
107.00

Ešte nie, ale vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 19.05.21 13:31

karma
113.00

dělávám často u nás chutnají

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 14.08.21 20:24

ĽK
karma
106.00

Milujem zapekané zemiaky, ale bez cibule :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní