Mäsové guľky v omáčke
Z Mexika sa presúvame o čosi bližšie, priamo do slnečného Talianska. Pripravte si mäsové guľky podľa Family Style Food.
Ingrediencie na guľky:
- 60 g strúhanky
- 60 ml mlieka
- 2 žĺtka
- 1 a pol lyžičky soli
- 60 g postrúhaného syra Pecorino
- 1 lyžičku čierneho mletého korenia
- 2 strúčiky cesnaku nadrobno
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 60 g posekanej petržlenovej vňate alebo bazalky (prípadne mix)
- olivový olej podľa potreby
Ingrediencie na omáčku Marinara:
- 2 lyžice olivového oleja
- 60 g nadrobno nakrájanej cibuľky
- 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku
- 1 konzerva paradajok
- 700 g paradajkovej passaty (pretlaku)
- soľ podľa chuti
- 1 lyžička kryštálového cukru
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na guľky si zmiešame v mise (okrem olivového oleja) a vypracujeme hutné cesto. To si rozdelíme na rovnomerné kúsky a vyformujeme z nich asi 30-gramové guľky.
- Pripravíme si Marinara omáčku. Na olivovom oleji si speníme cibuľku a opekáme, kým nie je sklovitá. Po 5 minútach pridáme cesnak a trocha povaríme, až kým nezmäkne. Pridáme pretlak aj paradajky, jednu až dve lyžičky soli a cukor. Premiešame a na miernom plameni varíme asi 20 minút.
- Kým sa omáčka varí, vrátime sa ku guľkám, ktoré budeme opekať na olivovom oleji z každej strany dozlatista. Následne ich podlejeme omáčkou, prikryjeme a dusíme, až kým sa neuvaria úplne.
- Podávame s obľúbenou cestovinou.