Jednoduché recepty z mletej hovädziny: Expresná pochúťka 3x inak!

    • Zdieľaj:
- TOP recepty z mletej hovädziny
2 z 3

Mäsové guľky v omáčke

Z Mexika sa presúvame o čosi bližšie, priamo do slnečného Talianska. Pripravte si mäsové guľky podľa Family Style Food.

Ingrediencie na guľky:

  • 60 g strúhanky
  • 60 ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 1 a pol lyžičky soli
  • 60 g postrúhaného syra Pecorino
  • 1 lyžičku čierneho mletého korenia
  • 2 strúčiky cesnaku nadrobno
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 60 g posekanej petržlenovej vňate alebo bazalky (prípadne mix)
  • olivový olej podľa potreby

Ingrediencie na omáčku Marinara:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 60 g nadrobno nakrájanej cibuľky 
  • 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku 
  • 1 konzerva paradajok
  • 700 g paradajkovej passaty (pretlaku)
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička kryštálového cukru

​Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na guľky si zmiešame v mise (okrem olivového oleja) a vypracujeme hutné cesto. To si rozdelíme na rovnomerné kúsky a vyformujeme z nich asi 30-gramové guľky.
  2. Pripravíme si Marinara omáčku. Na olivovom oleji si speníme cibuľku a opekáme, kým nie je sklovitá. Po 5 minútach pridáme cesnak a trocha povaríme, až kým nezmäkne. Pridáme pretlak aj paradajky, jednu až dve lyžičky soli a cukor. Premiešame a na miernom plameni varíme asi 20 minút.
  3. Kým sa omáčka varí, vrátime sa ku guľkám, ktoré budeme opekať na olivovom oleji z každej strany dozlatista. Následne ich podlejeme omáčkou, prikryjeme a dusíme, až kým sa neuvaria úplne.
  4. Podávame s obľúbenou cestovinou.
2 z 3