Mongolské Linguine
Z Talianska sa presúvame do diaľky, konkrétne do Mongolska. Ich národné rezance si pripravíme podľa Jen Around the World.
Ingrediencie:
- 500 g mletej hovädziny
- 4 lyžičky postrúhaného zázvoru
- 6 strúčiky cesnaku nadrobno alebo prelisované
- 60 ml sójovej omáčky
- 60 ml hovädzieho vývaru
- 60 g hnedého cukru
- 6 lyžíc omáčky hoisin
- 1/2 lyžičky pomletého čili
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 4 jarné cibuľky
- opražené sezamové semienka
- cestoviny Linguine
Postup prípravy:
- Na troche oleja si v panvici opražíme mäso so zázvorom a cesnakom. Mäso musí byť poriadne oddelené a hnedé, mali by sme ho aj zbaviť prebytočného tuku, napríklad scedením. Scedené mäso vrátime na plameň a varíme.
- Cestoviny si pripravíme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Ostatné ingrediencie okrem sezamových semienok a cibuľky si zmiešame v mise a omáčku vylejeme rovno do mäsa. Varíme na miernom plameni niekoľko minút.
- Hotové Linguine premiestnime k mäsu, poriadne premiešame a necháme spojiť niekoľko minút pri varení. Omáčka mierne zhustne.
- Podávame posypané sezamovými semienkami a zelenými časťami cibuľky na kolieska.