Jednoduché recepty z mletej hovädziny: Expresná pochúťka 3x inak!

    • Zdieľaj:
- TOP recepty z mletej hovädziny
3 z 3

Mongolské Linguine

Z Talianska sa presúvame do diaľky, konkrétne do Mongolska. Ich národné rezance si pripravíme podľa Jen Around the World.

Ingrediencie:

  • 500 g mletej hovädziny
  • 4 lyžičky postrúhaného zázvoru
  • 6 strúčiky cesnaku nadrobno alebo prelisované
  • 60 ml sójovej omáčky
  • 60 ml hovädzieho vývaru
  • 60 g hnedého cukru
  • 6 lyžíc omáčky hoisin
  • 1/2 lyžičky pomletého čili
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 jarné cibuľky
  • opražené sezamové semienka
  • cestoviny Linguine

​Postup prípravy:

  1. Na troche oleja si v panvici opražíme mäso so zázvorom a cesnakom. Mäso musí byť poriadne oddelené a hnedé, mali by sme ho aj zbaviť prebytočného tuku, napríklad scedením. Scedené mäso vrátime na plameň a varíme.
  2. Cestoviny si pripravíme v osolenej vode podľa návodu na obale. 
  3. Ostatné ingrediencie okrem sezamových semienok a cibuľky si zmiešame v mise a omáčku vylejeme rovno do mäsa. Varíme na miernom plameni niekoľko minút. 
  4. Hotové Linguine premiestnime k mäsu, poriadne premiešame a necháme spojiť niekoľko minút pri varení. Omáčka mierne zhustne.
  5. Podávame posypané sezamovými semienkami a zelenými časťami cibuľky na kolieska.
3 z 3