Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov

Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov

Ako si predstavujete ideálny nedeľný obed? Kým pre niekoho je neporušiteľnou tradíciou poctivý slepačí vývar a rezne s ryžou, iní nedeľný obed radi obmieňajú. Ak máte pocit, že ste už vyskúšali snáď všetko, pripravte tradičné jedlo inak.

Bravčová pečienka sa právom zaraďuje medzi delikatesy slovenskej kuchyne, ktorú možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes si jeden predstavíme – nadýchaný pečeňový nákyp, ktorý je skutočnou lahôdkou!

Odporúčame: Jesenné recepty: Lahodná nátierka z kačacej pečienky

nákyp z bravčovej pečene

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na pečeňový nákyp budeme potrebovať

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 1 balenie smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 1 lyžičku soli

Odporúčame tiež: Bravčová pečienka na pive s polentou

nákyp

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Bravčovú pečeň pomelieme v mlynčeku alebo rozmixujeme najemno na najvyšších obrátkach. Do zmesi zapracujeme metličkou smotanu na šľahanie a premiešame. Potom pridáme vajcia, olej, soľ a celú zmes ešte raz poriadne premiešame. Takto pripravený pečeňový základ vylejeme do sklenenej zapekacej misy a pečieme v rúre na 190 °C zhruba hodinu (závisí od danej rúry). Nákyp by mal byť mierne popraskaný a navrchu dozlatista upečený, rovnako ako okraje. Pečeňový nákyp podávame ideálne so zemiakmi, buď klasicky varenými alebo na spôsob zemiakovej kaše. Chutnou čerešničkou na torte sú zavárané uhorky či cvikla.

Neprehliadni: Kto povedal, že bravčová masť je nezdravá? Fakty, ktoré ťa dostanú!

- Pečeňový nákyp
1 z 4
Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov - KAMzaKRASOU.sk
Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov - KAMzaKRASOU.sk
Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov - KAMzaKRASOU.sk
Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 03.10.21 06:54

ĽŠ
karma
100.00

Ešte som neskúšala, vďaka za tip!

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 03.10.21 16:09

KK
karma
105.00

vyzerá výborne, ešte som také nerobila, vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 05.10.21 14:11

karma
-1.00

Je to lahôdka, pokiaľ máte radi pečienku. :-) Odporúčam

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 04.10.21 10:41

ZS
karma
100.00

Už som ho robila,len dcéra nemá rada pečeň

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 04.10.21 18:42

MM
karma
100.00

máme ho radi, ale namiesto oleja dávam tuk alebo masť

  • 1
Odpovedať

beata kolkova 04.10.21 22:04

BK
karma
-1.00

My sme pastetu so smotanou robili, vyskusam aj toto.

  • 1
Odpovedať

JAN KOMADA 07.10.21 15:12

JK
karma
100.00

Rád varím určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 04.11.21 11:01

karma
100.00

Ďakujem za tip.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní