Recept na lasagne s párkami: Vyskúšaj ich netradične!

Recept na lasagne s párkami: Vyskúšaj ich netradične!

Lasagne pozná väčšina z nás ako typický taliansky pokrm, ktorý napohľad vyzerá mierne komplikovane. Ich príprava vie niekedy zabrať viac času, no my máme riešenie pre náš uponáhľaný svet, v ktorom si chceme množstvo vecí uľahčiť. Netradičné párkové lasagne, pripravené z čerstvých paradajok, prevoňajú vašu kuchyňu a naplnia ju talianskou atmosférou. Na prípravu tohto receptu potrebujeme len pár ingrediencií, trošku času a niekoľko hladošov.

Odporúčame: RECEPT: Pečeňová nátierka inak? Takto si ju pripravíš!

ako sa robia lasagne

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu budeme potrebovať

  • čerstvé paradajky
  • pasírované paradajky
  • soľ
  • korenie
  • lasagne
  • Viedenské párky Mecom
  • biela cibuľa
  • cesnak
  • 800 ml mlieka
  • 1 PL hladkej múky
  • syr Ricotta
  • nastrúhaný syr

Bude sa ti páčiť: Recept na púpavový med: Takto si ho pripravíš rýchlo a jednoducho!

recept na bešamel

Zdroj: Shutterstock®

recept na paradajkovú omáčku

Zdroj: Shutterstock®

Paradajková zmes je základom každých dobrých lasagní. Na troške masla si najskôr opražíme nadrobno nakrájanú bielu cibuľu. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a zalejeme pasírovanými paradajkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Biela zmes, inak nazývaná aj bešamel, sa pripravuje rovnako jednoducho. Necháme zovrieť približne 800 ml mlieka. Pridáme 1 PL hladkej múky a celé balenie syru Ricotta. Zmes poriadne prešľaháme, aby nám nevznikli hrudky. Prípadne pridáme ešte trošku múky, ak sa nám omáčka bude zdať stále riedka.

Keď máme omáčky hotové, pripravíme si zapekaciu misu na lasagne a začneme vrstviť pripravené vrstvy. Najskôr do nej položíme plát lasagní. Pozor, niektoré sa musia pred použitím predvárať! Na lasagne dáme paradajkovú zmes a na panvičke opečené párky. Zalejeme ich bešamelom. Vrstvy takto postupne opakujeme a ukladáme. Celý proces zakončíme poslednou vrstvou lasagní, ktoré polejeme bešamelom a všetko posypeme strúhaným syrom. Pečieme 50 minút na 180 stupňov. Celý postup nájdete aj v našom videonávode. :)

Dobrú chuť!

Pozri aj: FOTORECEPT na najlepšie domáce utopence: Delikatesa k pivu!

ako sa robí bešamel

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

MÁTE RADI LASAGNE?

Odpovedalo 7 ľudí  

Áno, zbožňujem ich.
86%
Nie, nechutia mi.
14%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská 02.05.18 20:57

PV
karma
113.00

Ja ich milujem ,na hocijaký spôsob.. Je to trocha prácne ,kým sa urobia omáčky, všetko sa pripraví a vrství , a potom upečie.. Ale o to sa viac teším na ne.. Akurát som v utorok robila baklažánové lasagne, a sú neskutočná mňamka .. !!

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 02.05.18 22:48

karma
109.00

Lasagne mám rada.A najradšej mám,ked mi ich pripraví niekto iný,napr.moja sestra :-)

  • 1
Odpovedať

Lenka Geršiová 06.06.18 21:36

LG
karma
-1.00

Môj manžel vie spraviť najlepšie lasagne na svete. Tieto tiež vyzerajú dobre, vyskúšame :-)

  • 1
Odpovedať

Marianna Rajniaková 12.06.18 12:11

MR
karma
109.00

s párkami? tento nápad sa mi veru nepáči.. párky sú fajn ale s horčicou..

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 21.06.18 18:34

JK
karma
100.00

Občas robievam a z parkom vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 16.10.18 16:08

JK
karma
103.00

mám ich rád občas robievam kedže rád varím

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní