Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné!

Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné!

Najrýchlejšia a najjednoduchšia večera aká tu kedy bola. Síce je v niektorých domácnostiach zaužívaná suchá večera, pretože sa riadia heslom – večeraj ako žobrák, no v iných domácnostiach je to zase jediný čas, kedy sa môžu všetci stretnúť pri stole a porozprávať. Preto je teplá večera v tomto prípade na mieste.

Nechcete prestáť pri sporáku dve hodiny, kým niečo chutné uvaríte? Tak v tom prípade vyskúšajte lečo, ktoré zachutí úplne každému a navyše je jednoduché na prípravu! Na dve porcie si vystačíte s ingredienciami uvedenými nižšie. Ak sa pri stole stretnete viacerí, tak dávku jednoducho zvýšte.

Vyskúšaj: Recept: Čokoládovo-kokosová roláda, ktorej rozhodne neodoláš!

ako sa pripravuje lečo

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie:

  • 1 väčšia paradajka
  • 1 paprika
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej
  • Flamenco saláma Mecom
  • 3 vajíčka
  • soľ a čierne korenie
  • pečivo podľa vlastného výberu
rýchla a chutná večera

Zdroj: Shutterstock®

V prvom rade si potrebujete pripraviť základ celého receptu, a to je samotné lečo. V prípade, že ste príliš pohodlní, tak si môžete už hotové lečo zakúpiť v obchode. Ak ale preferujete vlastné (veď to chutí oveľa lepšie), tak začnite tým, že si zaparíte paradajky prevarenou vodou. Medzitým si očistite papriku a nakrájajte ju na pásiky. Rovnako to platí aj v prípade cibule. Keď bude paradajka zaparená dostatočne na to, aby ste ju mohli zbaviť šupky, tak ju ošúpte a nakrájajte na pásiky.

Na spodok hrnca si nalejte trošku oleja a položte na zapnutý sporák. Následne pridajte cibuľu a opečte ju do zlatista. Potom pridajte papriku a keď bude polomäkká, tak do hrnca šupnite aj nakrájané paradajky.

Medzitým, ako sa vám varí lečo, si nakrájajte salámu na kocky alebo pásiky a opražte ju na panvici s troškou olivového oleja. Neskôr pridajte vajíčka a spravte si klasickú salámovú omeletu. Tú spojte s pripraveným lečom, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku spolu povariť.

Pripravené lečo už len naservírujeme na tanier a podávame s pečivom podľa vlastného výberu. 

- Galéria
1 z 4
Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Elena Švachová 27.01.19 22:21

karma
109.00

Lečo milujeme hlavne v lete,ked máme v záhrade dostatok papriky a rajčín.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 28.01.19 14:12

MM
karma
100.00

mám dobrý recept na zavárané lečo, je ako čerstvé a v pivnici máme zásoby z vlastnej úrody

  • 0
Odpovedať

Pavol senci 28.01.19 23:01

PS
karma
-1.00

Mila Katka, vsetko zle.Z 1 rajciny a 1 papriky-to je aka porcia? Takže: { 2 porcie}
1.Ak mate radi rajciny,tak 3-4ks
2.Paprika 5-6 ks Môže byt žlta,cervena aj zelena spolu, lepsie to ukaze
3.Treba dat oprazit slaninu a na to dat cibulu
4. Najprv treba dat rajciny osupane alebo neosupane pokrajane na polovicky.Supa z rajcin sa po duseni lahko vyberie.Dusit, pokial sa rajciny rozvaria-teraz sa daju supky lahko vybrat.
5. potom ide paprika pretoze ta ma byt v lece chrumkava a nie rozvarena na blato.
6.mozeme pridat na kolecka klobasu ale nikdy nie kupovanu salamu a uz vobec nie od MECOM! Vtedy by sme mali slaninu vynechat, lebo to bude prechutene, ale nech si kazdy vyskusa.
7.Kto nema rad rajciny, tak ich jednoducho vynecha a bude z toho pecena paprika.Doporucujem papriku udusit len malo,aby nebola na blato.
8.No a navrch hodime tie vajcia, ktore pred tym rozslahame a pridame do nich nastruhany syra by sa roztopil.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 13.02.19 20:06

JK
karma
100.00

Mňam ločo mám rád

  • 0
Odpovedať

Kristína Bertová 22.02.19 20:05

karma
-1.00

určite vyskúšam! :)

  • 0
Odpovedať

Ľudmila Sedlická 14.05.19 07:55

ĽS
karma
105.00

Lečo je mňam, jedla by som ho každý týždeń.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní