Prešla som naozaj mnoho rôznych kuchárskych kníh a webstránok, aby som zistila, ako sa tento recept volá oficiálne, k žiadnemu jednotnému názvu som sa však nedopátrala.
Môžete ho totiž nájsť pod pojmom granadír, granatír, grenadír, granatiersky pochod alebo dokonca aj granadyr marš. Nezávisle od názvu, stále však hovoríme o tom istom jedle a tak som si ho v tomto článku dovolila nazvať tak, ako ho poznám ja – granadírsky pochod.
Mnohí si možno myslia, že názov napovedá tomu, že recept pochádza zo španielskeho mesta Granada, no to vraj nie je pravda – ide o recept čisto slovenský. A navyše, je veľmi jednoduchý a tým pádom vhodný aj pre tých, ktorí sa práve učia variť :)
Na zhruba 5 porcií budeme potrebovať:
-
6-7 veľkých zemiakov
-
balenie akýchkoľvek cestovín (najlepšie sú fliačky, my sme to skúsili s kolienkami)
-
olivový olej
-
cibuľu
-
slaninu
-
klobásu alebo párky
-
červenú papriku
-
soľ, čierne korenie
-
syr
-
+ ako príloha zavárané uhorky
Odporúčame prečítať: Recept na domáce makové šúľance
Postup prípravy:
1. Pripravíme si dva hrnce - v jednom uvaríme zemiaky v šupke a v druhom cestoviny
2. Vychladnuté, ošúpané a nakrájané zemiaky spolu so slaninkou a cibuľkou opečieme na oleji. Kto má chuť, môže pridať aj klobásku alebo párky
3. Osolíme, okoreníme a pridáme hlavnú ingredienciu - červenú papriku. Malo by jej byť toľko, aby zemiaky chytili tú správnu, červenú farbu
4. Pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame
5. Servírujeme s nakladanou zeleninou, resp. kyslými uhorkami.
A aby to varenie nebolo až také monotónne, prinášame vám aj postup prípravy v podobe videa.
Odporúčame prečítať: Recept na vynikajúce francúzske zemiaky
Ak máte chuť, podeľte sa s nami, pod akým názvom poznáte tento recept vy?