Recept: Vajíčková frittata s talianskym syrom

Recept: Vajíčková frittata s talianskym syrom
  • 06.09.2016
  • Lucia Hausknechtová

Taliani milujú jednoduché jedlá, ktoré dokážu pripraviť z niekoľkých ingrediencií. Aj preto je výber kvalitných surovín veľmi dôležitý a zohráva v talianskej kuchyni podstatnú úlohu. Tak je to aj v prípade talianskej frittaty, podobnej našej vajíčkovej omelete, ktorá nechá vyniknúť chuť domácich vajec a pravého talianskeho syra. Príprava je tradične veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.

 Ingrediencie:

  • 6 ks teľacích párkov Mecom
  • 8 vajec
  • 1 paradajka
  • 2 jarné cibuľky
  • 125 g syra Mozzarela
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • lístky čerstvej bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Na panvici (ktorú môžeme neskôr vložiť do rúry) rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a na kúsky nakrájané teľacie párky. Pár minút pražíme, potom rovnomerne opečené suroviny rozmiestnime na panvici a nalejeme rozmiešané vajíčka.

Potom už nemiešame, na miernom ohni zohrievame, pokiaľ bude fritttata zospodu jemne upečená. Pridáme plátky syra Mozzarella, paradajky, lístky čerstvej bazalky a dochutíme soľou a korením. Panvicu vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri 180 stupňoch pečieme približne 20 minút. Pred podávaním môžeme vrch posypať čerstvými bylinkami alebo obľúbeným syrom.
 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Iveta Moravčíková 06.09.16 09:50

IM
karma
100.00

Vypadá to dobre

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 06.09.16 17:44

MC
karma
109.00

Dobrý a hlavne ľahký recept.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.16 20:08

JK
karma
100.00

Robievam chutné a raz dva hotové

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 07.09.16 21:31

SK
karma
114.00

takéto recepty máme radi

  • 0
Odpovedať

Jana Vaszily 21.09.16 20:33

JV
karma
-1.00

NO JA TO ROBIM CASTO NA VECERU JE TO MNAMKA..........

  • 0
Odpovedať

Lenka Lapuniková 04.10.16 11:51

LL
karma
-1.00

Tak toto vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 03.12.16 18:06

BT
karma
-1.00

niečo podobné robievame doma. je to skvelé :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 11:30

MZ
karma
-1.00

Vyzerá neodolateľne :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 28.12.16 01:36

JS
karma
-1.00

oskusame

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 28.12.16 01:37

JS
karma
-1.00

výborné

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 28.12.16 01:38

JS
karma
-1.00

zasýti

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní