2 z 3
Kura s fazuľkami podľa @littlespicejar
Ingrediencie:
- 30 g hladkej múky
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 soli
- 500 g kuracích pŕs bez kože
- 50 ml citrónovej šťavy
- 1 citrón na plátky
- 1/4 lyžičky čili
- 4 lyžice masla
- 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 350 g zelených fazuliek
Postup prípravy:
- V mise si zmiešajte múku, soľ, čierne korenie, sušený cesnak a každý kúsok kuraťa v zmesi dôkladne obaľte a zbavte prebytočnej múky.
- Na panvici si rozohrejte olivový olej a kuracie prsia na ňom opražte 4 – 6 minút z každej strany. Keď bude kuriatko opečené, vyberte ho z panvice.
- Pripravte si omáčku. V malej rajnici si zmiešajte citrónovú šťavu, prelisované cesnaky, talianske korenie, čili a varte, kým sa tekutina nezredukuje na približne 3 lyžice.
- Do zmesi, ktorú odstránite z ohňa, pridáte lyžicu masla a necháte ho roztopiť. Vráťte na oheň a nechajte pár sekúnd bublať. Potom zmes odstráňte z ohňa a pridajte ďalšiu lyžicu masla. Postup opakujte, až kým neminiete všetky 4 lyžice masla.
- Na panvicu, v ktorej ste robili kura, pridajte lyžicu olivového oleja a plátky citróna. Tie poposúvajte po panvici, aby sa napili zvyškov z kuraťa a tiež oleja. Pridajte fazuľky a opekajte na miernom ohni asi 3 – 5 minút. Fazuľky mierne osoľte, okoreňte a pridajte troška cesnakového prášku.
- Servírujte fazuľky s kúskom kuraťa poliate zvyškom omáčky.