Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

    • Zdieľaj:
2 z 3

Kura s fazuľkami podľa @littlespicejar

Ingrediencie:

  • 30 g hladkej múky
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 soli
  • 500 g kuracích pŕs bez kože
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 1 citrón na plátky
  • 1/4 lyžičky čili
  • 4 lyžice masla
  • 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 350 g zelených fazuliek

Postup prípravy:

  1. V mise si zmiešajte múku, soľ, čierne korenie, sušený cesnak a každý kúsok kuraťa v zmesi dôkladne obaľte a zbavte prebytočnej múky.
  2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a kuracie prsia na ňom opražte 4 – 6 minút z každej strany. Keď bude kuriatko opečené, vyberte ho z panvice.
  3. Pripravte si omáčku. V malej rajnici si zmiešajte citrónovú šťavu, prelisované cesnaky, talianske korenie, čili a varte, kým sa tekutina nezredukuje na približne 3 lyžice. 
  4. Do zmesi, ktorú odstránite z ohňa, pridáte lyžicu masla a necháte ho roztopiť. Vráťte na oheň a nechajte pár sekúnd bublať. Potom zmes odstráňte z ohňa a pridajte ďalšiu lyžicu masla. Postup opakujte, až kým neminiete všetky 4 lyžice masla.
  5. Na panvicu, v ktorej ste robili kura, pridajte lyžicu olivového oleja a plátky citróna. Tie poposúvajte po panvici, aby sa napili zvyškov z kuraťa a tiež oleja. Pridajte fazuľky a opekajte na miernom ohni asi 3 – 5 minút. Fazuľky mierne osoľte, okoreňte a pridajte troška cesnakového prášku.
  6. Servírujte fazuľky s kúskom kuraťa poliate zvyškom omáčky.
2 z 3