Tip na silvestrovské pohostenie: Skús recept na tatársky biftek!

Tip na silvestrovské pohostenie: Skús recept na tatársky biftek!

Silvester a začiatok ďalšieho roka sa nezadržateľne blížia. Koniec roka však pravdepodobne bude tentokrát trochu odlišný od tých predchádzajúcich. Kvôli súčasnej situácii a opatreniam, súvisiacim s koronavírusom, nás momentálne nečakajú žiadne veľké párty ani oslavy konca roka a príchodu toho nového. To však nebráni tomu, aby sme si posledný deň v roku dokonale užili v pohodlí domova so svojimi najbližšími. A k Silvestru predsa neodmysliteľne patrí nielen šampanské, ale aj dobré jedlo. Aké občerstvenie v tento deň pripravujete vy? Asi tradičným pokrmom sú jednohubky, či už tradičné s klobáskou, alebo v mnohých iných prevedeniach. Upiecť je tiež možné rozličné špeciality z lístkového cesta, ktoré sú dobrou voľbou nielen na silvestrovskú párty.

A čo tak tento rok pripraviť domáci tatarák? Tatársky biftek je skutočnou delikatesou. Tradične sa pripravuje z hovädzieho mäsa, a to spravidla zo sviečkovice. K spracovanému mäsu sa pridáva cibuľka, žĺtky, soľ, čierne korenie a ďalšie ingrediencie na dochutenie. Tatársky biftek sa zvykne podávať najmä s opečenými hriankami potretými cesnakom. Pri príprave silvestrovského pohostenia však môžete tatarák priamo natrieť na menšie kúsky nakrájané toasty, opečené bagetky či iné pečivo a podávať vo forme jednohubiek. Takéto jednohubky ešte môžete dozdobiť napríklad pažítkou, kaparami, klíčkami či čerstvou petržlenovou vňaťou a chutné občerstvenie je na svete. Vyskúšate domáci tatársky biftek pripraviť tento rok i vy? Povieme vám, ako na to!

Odporúčame: Jednoduchý recept na syrové pagáčiky: Chutnejšie si ešte nejedla!

domáci tatarák

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 300 g hovädzej sviečkovice
  • 2 žĺtky
  • 1 menšiu šalotku (prípadne cibuľu)
  • 2 PL kečupu
  • 2 PL horčice
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL worcesterskej omáčky (podľa chuti)
  • 1 ČL mletej červenej chuti (podľa chuti sladkej či pálivej)
  • 1 ČL tabasca (podľa chuti)
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy:

  • Ako prvé si pripravíme mäso. Buď ho najemno naškrabeme nožom, alebo ho klasicky pomelieme, čo je rýchlejší a jednoduchší spôsob. 
  • K mäsu v miske pridáme postupne ďalšie suroviny, a to najskôr nadrobno nakrájanú cibuľku, žĺtky, kečup, horčicu a olivový olej. 
  • Zmes premiešame a postupne dochucujeme soľou, mletým korením, červenou paprikou, worchestrovou omáčkou, prípadne tabascom.
  • Dôkladne vymiešame a môžeme podávať podľa chuti a fantázie, napríklad s opečenými hriankami potretými cesnakom, na opečených bagetkách, jednohubkách a podobne. Dobrú chuť!

Ďalšie tipy na občerstvenie:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Reibergerová 28.12.20 12:05

MR
karma
104.00

tatarák zbožňujem,na to sa teším keď si ho dám ale priznám sa robieva ho manžel

  • 1
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 28.12.20 14:28

PV
karma
113.00

Milujeme tatarák .. Robievam ho tak raz za mesiac .. No na Silvestra je chutnejší , niečo naviac pridám do neho , ale to je tajomstvo :-)

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 29.12.20 05:35

ĽŠ
karma
100.00

Vo forme jednohubiek sme ešte nepodávali, vďaka za tip!

  • 0
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 30.12.20 21:10

AH
karma
115.00

Na biftek som už úplne zabudla. Ďakujem za tip. Super nápad

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 31.12.20 09:03

NL
karma
105.00

Super tip na tatarák. Dávno sme ho nemali

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 31.12.20 15:46

MM
karma
100.00

tento Silvester som piekla slané rolády z lístkového cesta

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní