Menu s morským nádychom

Menu s morským nádychom
  • 29.06.2014
  • Silvia Karasová

  • 7
  • 2

Navnaďte sa na tohtoročnú dovolenku pri mori, ak ste ju už absolvovali tak si ju aspoň melancholicky pripomeňte, a ak vám toto leto na ňu náhodou nevychádza čas, či peniaze, urobte si ju aspoň doma v kuchyni. Pripravte sebe aj svojim blízkym menu s morským nádychom. Všetko, čo potrebujete nájdete aj v našich obchodoch a na inšpiráciu vám ponúkame pár chutných a zdravých letných receptov.

Tuniakový steak

Menu s morským nádychom

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: tuniak, limetka, citrón, bylinková soľ, olivový olej, šľahačková smotana, balzamikový ocot, biele víno, čierne mleté korenie

Postup: Steaky z tuniaka osolíme, pokvapkáme limetkovou šťavou, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. V menšom hrnci si pripravíme omáčku z limetkovej a citrónovej šťavy, šľahačkovej smotany a bieleho vína. Tuniaka prelejeme omáčkou, balzamikovým octom a podávame so zeleninovým šalátom.

Fussili s lososom

Menu s morským nádychom

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: losos, cestoviny fussili, strúhaný syr, šampióny, šľahačková smotana, soľ, olivový olej, citrón, chilli paprička

Postup: Lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a uložíme do pekáča. Pridáme trošku oleja, nakrájané čerstvé šampiňóny. Ochutíme nasekanou chilli papričkou, pridáme strúhaný syr a zalejeme smotanou. Zapečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 15 minút. Podávame s uvarenými cestovinami, na vrch pridáme čierne olivy a posypeme ešte syrom.

Polievka z morských plodov

Menu s morským nádychom

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: mix morské plody, krevety, losos, cherry paradajky, limetka, petržlen, cuketa, stonkový zeler, cibuľa, cesnak, olivový olej, baby mrkva, bazalka, soľ, chilli, vývar

Postup: na oleji opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridám cesnak, morské plody spolu s krevetami. Zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Na záver prihodíme paradajky, prilejeme trochu limetkovej šťavy, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a chilli. Na panvici si opečieme osoleného lososa. Hotovú polievku podávame s lososom a čerstvou bazalkou.

Paella s morskými plodmi

Menu s morským nádychom

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: ryža, morské plody (sépie, mušle, krevety), zelené olivy, červená paprika, cibuľa, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie, kurkuma, biele víno

Postup: Na oleji opečte cibuľu a cesnak, pridajte morské plody, červenú papriku a chvíľku spolu duste. Pridajte ryžu, v prípade potreby zalejte trochou vody, alebo vývaru, prilejte vínom, ochuťte soľou, čiernym korením. Na záver pridajte olivy, ochuťte kurkumou, premiešajte a podávajte. 

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

  • 7
  • 2
Návrat hore
Autor článku

2 komentáre

Martina Zahoranová 29.06.14 13:44

MZ
karma
92.00

morské plody nemám rada ale tuniaka by som si veru dala

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 29.08.14 14:32

MR
karma
-1.00

ten losos vyzerá senzačne.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Domácnosť

JAPANDI bývanie, ktoré kombinuje dva najobľúbenejšie štýly: Inšpiruj sa!

  • 86
  • 5
  • 03.09.2020
Zdravie

Vieš, čo spôsobuje vitamínová podvýživa? Pozor, môže byť smrteľná!

  • 40
  • 2
  • 13.09.2020
Domácnosť

Jablkové šupky: 3 tipy, ako ich využiješ vo svoj prospech!

  • 69
  • 1
  • 08.06.2020
TOPlist