Nakladačky od babičky: Zavárané uhorky, ktoré nemajú konkurenciu a sú ideálne ku všetkému

Nakladačky od babičky: Zavárané uhorky, ktoré nemajú konkurenciu a sú ideálne ku všetkému

Niekomu sa môže zdať, že zaváranie uhoriek je tou najhoršou a najnáročnejšou činnosťou, no v skutočnosti to tak nie je. Už od detstva som vždy pomáhala mamine a tak som rýchlo pochopila, že zaváranie uhoriek ani nie je také náročné, ako zdĺhavé. Náš recept, ktorý máme ešte od babičky a koluje u nás v rodine, si síce vyžaduje mnoho krokov, ale výsledok fakt stojí za to.

Kyslé uhorky sú totižto vďačné, pretože ich môžete použiť ako prílohu k rôznym pokrmom. Sú skvelé ku mäsu, dokonalo doladia chuť obložených chlebíkov, no sú aj takou tajnou prísadou v zemiakovom šaláte. Rozhodne sa oplatí mať aspoň jednu fľašu vždy po ruke.

Pozri aj: RECEPT: Nadýchané lievance bez kysnutia. Po týchto sa budeš olizovať!

recept na kyslé uhorky

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať:

  • uhorky nakladačky
  • mrkvu
  • cibuľu
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • kôpor
  • sacharín
  • soľ
  • ocot
  • vodu

Začneme tým, že si umyjeme a očistíme uhorky. Očistíme v tomto prípade neznamená, že ošúpeme, ale zbavíme ich pichliačov a v prípade, že sú trochu nahnité, tak ich dáme nabok. Nahnité uhorky sa nenakladajú, pretože by sa mohla pokaziť celá fľaša.

Okrem toho, že si umyjeme uhorky, tak si umyjeme aj zaváraninové fľaše, do ktorých budeme uhorky nakladať. Na dno každej fľaše dáme približne 3 kolieska očistenej mrkvy, koliesko cibule, 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 1 bobkový list a trošku kôpru. Následne naložíme uhorky a pridáme 3ks sacharínu, lyžičku soli a 0,5 dcl octu. Uhorky zalejeme studenou vodou po okraj a fľaše uzavrieme viečkom.

Nezabúdame uhorky sterilizovať. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a privedieme k varu. Následne sterilizujeme 20 minút a uhorky odstavíme. Necháme vychladnúť a následne aspoň 1 mesiac odležať.

Zaujme ťa: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Mária Chromíková 02.09.20 11:17

MC
karma
109.00

Uhorky nakladáme s rôznymi nálevmi (len z našej záhradky).

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 02.09.20 14:36

KK
karma
105.00

spomienka na detstvo, keď som pomáhala mame

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 02.09.20 18:15

MM
karma
100.00

už je po uhorkovej sezóne, uhorky sú už na polici v pivnici

  • 1
Odpovedať

Veronika Marejková 02.09.20 21:16

VM
karma
109.00

Mňam kyslé uhorky :)

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 03.09.20 07:55

DB
karma
117.00

mám podobný recept na zaváranie uhoriek, iba miesto sacharínu dávam cukor

  • 1
Odpovedať

Ján Komada 03.09.20 14:26

JK
karma
103.00

uhorky nakladáme doma mám podobný nálev

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 04.09.20 07:15

ĽŠ
karma
100.00

Pripravujem vlastným spôsobom, no v budúcnosti možno vyskúšam; vďaka!

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 04.09.20 17:00

MR
karma
104.00

rada vyskúšam aj iné nálevy ako ten, ktorý mám od maminky

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 04.09.20 23:42

karma
109.00

Uhorky sa u nás vždy zavárali.Domáce je domáce :-) Len miesto sacharínu dávame cukor.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní