Domáce pumpkin spice latte: Také dokonalé ako z kaviarne

Domáce pumpkin spice latte: Také dokonalé ako z kaviarne

Celé leto sa nieslo v znamení tekvice. Tekvicu, respektíve jej sestru cuketu sme si dopriali v akejkoľvek forme. Skvelé sú cuketové chipsy a rovnako aj cuketové placky, ktoré my skutočne zbožňujeme aj o polnoci. A cuketovými pokrmami a maškrtami pokračujeme aj v tomto jesennom období. Práve jeseň praje tekvici Hokkaido, ktorá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Jedným z nich je chutný nápoj, ktorý v zahraničí aj u nás poznáme pod názvom pumpkin spice latte. Je to latte s tekvicovou chuťou a rovnako aj výraznou chuťou po rôznych druhoch korenia.

Tekvicové latte nie je len skvelou pochúťkou, ale dokáže aj v tomto sychravom období príjemne zahriať. Ak sa vám nechce obliekať a vyraziť si do kaviarne, tak si uvarte tento lahodný tekvicový nápoj doma. Zabaľte sa do deky a vychutnajte si tekvicu aj inak.

pumpkin spice latte

Zdroj: Shutterstock®

Na tekvicové latte potrebujeme (2 nápoje):

  • 2 poháre mlieka
  • 3 lyžice tekvicového pyré
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky tekvicového korenia (môžete použiť aj zmes škorice, zázvoru a muškátového orieška)
  • ½ pohára horúcej kávy

Pumpkin spice latte si môžete pripraviť buď z kúpeného tekvicového pyré alebo si pyré môžete pripraviť domáce. Kúpiť ho je jednoduchšie, no ak sa rozhodnete pre domáce pyré, tak si narežte tekvicu a dajte ju upiecť do rúry. Je jedno, akú tekvicu zvolíte, no najideálnejšia je tekvica Hokkaido, ktorá je aktuálne dostupná aj v obchodoch.

Tekvicu pečieme pri 180 °C približne 50 minút (ideálne je podliať ju vodou). Upečenú tekvicu rozmixujeme v mixéri a potrebné množstvo použijeme do tekvicového latte. Zo zvyšku môžete spraviť Hokkaido polievku, nátierku alebo tekvicové pyré môžete pridať do rizota.

Tekvicové pyré spolu s tekvicovým korením alebo zmesou korenia dáme do hrnca a necháme koreniny rozvoniať. Následne pridáme mlieko spolu s vanilkovým extraktom. Základ tekvicového latte necháme prehriať, avšak pozor, nemal by vrieť. Napokon pridáme kávu. Hotové tekvicové latte dochutíme cukrom, dozdobíme šľahačkou a posypeme tekvicovým korením alebo škoricou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 28.09.21 05:29

ĽŠ
karma
100.00

Domáce pyré stojí za vyskúšanie.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 28.09.21 09:24

KK
karma
105.00

vyzerá to zaujímavo, ale ja tekvicu nemusím, skôr by som si dala čokoládové :)

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 28.09.21 18:22

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 29.09.21 06:39

MK
karma
100.00

Ešte som nepočula tekvicové latté

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 29.09.21 19:12

MM
karma
100.00

prvý krát o ňom čítam, treba vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 29.09.21 20:51

MP
karma
97.00

Neviem si akosi predstaviť túto chuť...za vyskúšanie však nič nedám :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní