Obedné menu len zo zeleniny – zdravé, no stále chutné!

Obedné menu len zo zeleniny – zdravé, no stále chutné!
  • 17.11.2013
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 2

Nemusíte sa stať vegetariánkou na to, aby ste z času na čas mali na tanieri len samotnú zeleninu. Ak si myslíte, že z nej nedokážete nachystať chutné obedňajšie menu, ste na veľkom omyle. Prinášame vám recepty, ktoré presvedčia aj zarytých milovníkov mäsa o tom, že aj zelenina vie byť chutnou samostatnou ingredienciou.

Odporúčame: Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť!

hráškový krém

Zdroj: Shutterstock®

Hráškový krém

Ingrediencie:  2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mrazený hrášok, smotana na varenie, muškátový orech, bylinková soľ, čierne mleté korenie, olej, pečivo na krutóny

Postup:  Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme cesnak a hrášok. Chvíľku spolu opekáme, ochutíme korením, podlejeme vodou a dusíme. Po cca 15 minútach polievku rozmixujeme, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Podávame s opekaným pečivom.

pečená tekvica

Zdroj: Shutterstock®

Pečená tekvica

Ingrediencie:  1 ks tekvice, údené tofu, oriešky(mandle, arašidy, alebo pistácie),5 strúčikov cesnaku, čerstvý rozmarín, petržlenová vňať, soľ, olivový olej, citrónová kôra

Postup: Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, dáme ju na plech vymastený olivovým olejom, osolíme, pridáme strúčiky cesnaku a nakrájané tofu. Premiešame, posypeme bylinkami a citrónovou kôrou a  dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme cca 30 minút. Podávame ozdobené orieškami, spolu s pečivom.

cuketový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Cuketový koláč

Ingrediencie:  500 g cukety, 500 g polohrubej múky, 350 g hnedého cukru, 2 väčšie vajíčka, 2 ks horkej čokolády, hrozienka, 4 PL kakaa, 2,5 dcl oleja, prášok do pečiva, maslo

Postup:  Strúhanú cuketu vymiešame s múkou, cukrom a rozšľahanými vajíčkami. Pridáme jednu nalámanú čokoládu, hrozienka, kakao, olej aj prášok do pečiva. Cesto vylejeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 minút. Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou – na masle a trochu vody roztopte druhú čokoládu. Podľa potreby ochuťte cukrom.

Odporúčame: Zapekané rajčinové cestoviny – zachutia všetkým malým bruškám!


    • Zdieľaj:
  • 2
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Komadová 17.01.14 13:15

JK
karma
100.00

ten obrázok je krásny hotové umelecké dielko a recepty sú chutné

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 20.02.14 15:22

ĽŠ
karma
100.00

Dobré recepty!

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

VIDEO: Tvárová joga – prečo ju vyskúšať a ako na to?
Pre ženy

VIDEO: Tvárová joga – prečo ju vyskúšať a ako na to?

  • 6
  • 11.11.2021
Presolená polievka? 7 šikovných tipov, ako ju zachrániť!
Domácnosť

Presolená polievka? 7 šikovných tipov, ako ju zachrániť!

  • 11
  • 06.11.2021
Keňské útočisko Naomi Campbell: Jej luxusná vila ukrýva mnoho pokladov
Inšpirácie

Keňské útočisko Naomi Campbell: Jej luxusná vila ukrýva mnoho pokladov

  • 4
  • 30.08.2021
TOPlist