Od doby, čo sme objavili krémové polievky, tak iné už nerobievame. Stačí uvariť akúkoľvek zeleninu, pridať trochu korenia, rozmixovať a zjemniť smotanou, ktorá jej pridá lahodnú chuť. Je to veľmi jednoduché a povedali by sme, že ide o najľahšiu polievku, akú si môžete pripraviť. Ale čo v prípade, ak si strážite svoju štíhlu líniu? Tak smotanu pokojne vynechajte a spravte si polievku aj bez nej. Uvidíte, že bude mať rovnako skvelú chuť, len bude o čosi zdravšia a ohľaduplnejšia k vašej postave.
Ako si teda pripraviť brokolicovú polievku, ktorá patrí medzi najpripravovanejšie polievky vôbec? Verte či nie, dokážete ju uvariť aj v prípade, že nepatríte k tým, ktoré by sa v kuchyni zvŕtali každý jeden deň!
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Nadýchané lievance bez kysnutia. Po týchto sa budeš olizovať!
Na brokolicovú polievku potrebujete:
- 1 brokolicu
- 2 zemiaky
- jarnú cibuľku
- 1,5 l vody alebo vývaru
- olivový olej
- citrónovú šťavu
- 3 strúčiky cesnaku
- muškátový oriešok, soľ a korenie, čili, bobkový list
Začneme tým, že si umyjeme brokolicu a očistíme zemiaky. Brokolicu si následne rozdelíme na ružičky a zemiaky nakrájame na menšie kocky. Na menšie kúsky sa nakrájame aj jarnú cibuľku, ktorú orestujeme na olivovom oleji. K cibuľke následne pridáme brokolicu, zemiaky a zalejeme vodou alebo vývarom.
Samozrejme nezabúdame pripravovanú polievku okoreniť. Pridáme bobkový list, trošku čili, citrónovú šťavu a pretlačený cesnak. Polievku necháme variť. Keď bude zelenina polomäkká, pridáme trochu nastrúhaného muškátového orieška, soľ a korenie. Chvíľu povaríme, a to dovtedy, kým nebude brokolica a zemiaky úplne mäkké. Na záver rozmixujeme ponorným mixérom, no pozor, nepridávame žiadnu smotanu. Ak je potrebné, tak polievku ešte dochutíme a podávame.
Neprehliadni: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!