Zdravá polievka v troch zaujímavých podobách: Vyskúšaj všetky!

Zdravá polievka v troch zaujímavých podobách: Vyskúšaj všetky!

Zdravá polievka by sa mala nachádzať v jedálničku každého z nás, pokojne aj každý jeden deň. Zväčša je takmer celá zo zeleniny, čo zaručuje, že bude aj plná živín, vitamínov a minerálov. A tie nevyhnutne potrebujeme pre poriadne fungovanie organizmu a najmä pevnú imunitu.

Príprava zdravej polievky môže byť dokonca aj expresne rýchla, čo znamená, že žiadne dlhé hodiny pri hrncoch vám nehrozia. A tá chuť a vôňa, tieto atribúty presvedčia každého člena vašej domácnosti.

Príprava zdravej polievky

Pri príprave každej zdravej polievky sú ingrediencie takpovediac všetkým. Musia byť ako inak než zdravé a pokiaľ možno úplne čerstvé. Alternatívou je aj mrazená, zavarená či konzervovaná zelenina

Dôležité je aj to, ako a čím polievku dochutíte. Koreniny sú samozrejmosť a výborné sú aj čerstvé bylinky. Tie sú doslova nenahraditeľné a polievke dodávajú znamenitú chuť, a to i v prípade, že ich používate len ako ozdobu pri podávaní. Dosť bolo teórie, poďme sa pozrieť ako si pripraviť tie najzdravšie a najchutnejšie polievky.

Odporúčame: Banánovo čokoládové muffiny – jemné ako pavučinka

- ZDRAVÁ POLIEVKA 3X INAK
1 z 3

VEGÁNSKY BORŠČ

Vitamínová bomba v podobe vegánskeho boršču. Zamilujú si ho dokonca i mäsožravci a tento je z blogu Plant Baked.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 stredné postrúhané mrkvy
  • 200 g nastrúhanej kapusty
  • 6 stredných kúskov repy – olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 1,5 l zeleninového vývaru (alebo vody + 3 kocky bujónu)
  • 125 g šošovice beluga (čierna šošovica)
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice jablčného octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný jogurt alebo smotanu
  • na podávanie: petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Do veľkého hrnca si dáme trocha oleja a cibuľku na ňom restujeme do sklovita. Pridáme mrkvu, kapustu aj repu, premiešame a restujeme pár minút.
  2. Do hrnca pridáme vývar, šošovicu, bobkový list a necháme zovrieť. Následne plameň stiahneme na nízky až stredný a polievku necháme variť 20 až 30 minút. Zelenina by mala byť mäkká.
  3. Je čas polievku dochutiť. Pridáme ocot, soľ a korenie. Podávame ozdobené jogurtom alebo smotanou a petržlenovou vňaťou.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Reibergerová 09.03.21 20:37

MR
karma
104.00

boršč mám veľmi rada no takýto som ešte neochutnala, určite stojí za vyskúšanie

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 09.03.21 21:05

KK
karma
105.00

boršč som ešte nejedla

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 09.03.21 23:56

PM
karma
-1.00

Zaujímavé, mňam :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.03.21 06:19

ĽŠ
karma
100.00

Špenátovú som zatiaľ s kokosovým mliekom neskúšala, vďaka za tip!

  • 0
Odpovedať

Vanesa Polcová 10.03.21 12:21

VP
karma
-1.00

vegetariánsky boršč máme radi, najbližšie musím vyskúšať Váš recept so šošovicou :) deti radi chrumkajú strukoviny

  • 0
Odpovedať

Peter Gavlas 10.03.21 22:55

PG
karma
-1.00

Nie som vegán ani vegetarián, ale boršč milujem na všetky spôsoby.

  • 0
Odpovedať

Csilla Ibolya 15.03.21 22:33

CI
karma
-1.00

rada by som ochutnala túto polievku :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní