6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete
  • 23.12.2015
  • Lucia Hausknechtová

Odolávať slaným či sladkým pokušeniam počas dňa dá poriadne zabrať. Či už sú to zdravotné dôvody, ktoré vám nedovoľujú zvýšený príjem soli či cukru alebo si strážite svoju hmotnosť, povedať „nie“ slaným chrumkám pri večernom pozeraní televízie je naozaj ťažké.

Vyskúšajte si preto pripraviť zdravé maškrty, ktoré nezaťažia váš žalúdok a nepridajú vám ani kilá navyše. 

Zapekané paradajky

Suroviny:

  • paradajky
  • tvrdý syr
  • oregano
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup:

  • Paradajky očistíme a pokrájame na plátky. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
  • Okoreníme oreganom, soľou a pridáme trochu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
  • Na záver pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 10 minút.  

Pečené sladké zemiaky

Suroviny:

  • sladké zemiaky
  • soľ
  • olej

Postup:

  • Dobre očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme na plech a posolíme. Dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch na približne 20 – 30 minút. 

Odporúčame vyskúšať: Vyskúšajte v kuchyni rôzne druhy tekvíc

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicové hranolky

Suroviny:

  • tekvica
  • čerstvá petržlenová vňať
  • parmezán
  • olivový olej

Postup:

  • Tekvicu očistíme a nakrájame na hranolky. Tie rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pokrájanom petržlenovou vňaťou.
  • Dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov na tak dlho, pokiaľ hranolky nezmäknú. Po upečení ich ešte horúce posypeme nastrúhaným parmezánom.

Čipsy zo sladkých zemiakov

Suroviny:

  • sladké zemiaky
  • limeta
  • olej
  • soľ

Postup:

  • Zemiaky nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na plech vystlaný alobalom. Čipsy sa potom ľahko vyberajú a nelepia.
  • Pokvapkáme ich limetovou šťavou, olejom a osolíme. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 20 minút. 

Odporúčame prečítať: Viete, v čom vám pomôže kokosové mlieko?

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Avokádový hummus

Suroviny:

  • 1 plechovka cíceru
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica tahini pasty
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup:

  • Ako prvé v mixéri rozmixujeme cícer na hladkú kašu. Potom pridáme olúpané avokádo, tahini pastu a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme soľou podľa vlastnej chuti. Pri podávaní polejeme olivovým olejom.

Kelové čipsy

Suroviny:

  • kel
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  • Kelové listy pokrájame na menšie kúsky, dáme na plech a pokvapkáme olejom. Posypeme ich soľou a mletým čiernym korením a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 20 minút. 

Odporúčame prečítať: Do fitka po novom roku? Začnite skôr!

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pinterest.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

19 komentárov

Erika Špacírová 23.12.15 08:59

karma
93.00

samé doborty :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Siplakova 23.12.15 11:39

DS
karma
-1.00

praje robim paradajky zapekane :) dakujem za inšpiráciu :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 23.12.15 21:50

SK
karma
114.00

vyborne speciality

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 23.12.15 22:15

IM
karma
100.00

pečené sladké zemiaky vyskušam

  • 0
Odpovedať

Lucia Vajsová 25.12.15 11:19

LV
karma
-1.00

Mňáááám =)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 25.12.15 20:35

AK
karma
100.00

sú to zdravé dobroty

  • 0
Odpovedať

Ľubica Zámečníková 26.12.15 23:32

ĽZ
karma
-1.00

Sladké zemiaky sú super :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 28.12.15 10:53

MZ
karma
-1.00

Znie to zaujímavo.. Určite vyskúšame doma :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.12.15 16:21

JK
karma
100.00

Ani jeden recept nepoznám

  • 0
Odpovedať

Nikola Patáková 30.12.15 17:36

NP
karma
-1.00

tak toto iste vyskúšam...a čipsy zo sladkých zemiakov hneď zajtra !

  • 0
Odpovedať

Ľuba Reháková 30.12.15 19:13

ĽR
karma
-1.00

Zemiakové chipsy, alebo hranolky namiesto vysmážané na oleji robím vždy v elektrickej trúbe. Ale ak niekto neodolá fakt tomu vysmážaniu na oleji, či už ide o hranolky alebo rezne a pod. ... tak trocha pomôže doslova povysávať z nich prebytočný olej pomocou kuchynských utierok. Samozrejme, že tam dosť oleja zostane, ale aj dosť sa ho dá odsať. Takže aspoň trocha zdravšie :)

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 30.12.15 19:30

IO
karma
96.00

mnam, mnam, mnam samé skvelé recepty :) vyskúšam zapekané paradajky :)

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 30.12.15 22:24

IS
karma
-1.00

Same dobre napady. Jednoduche a pritom skvele. Chipsy zo zemiakov a zapekane paradajky mam uz vyskusane. Urcite budem pokracovat.

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 30.12.15 22:55

karma
-1.00

ďakujem za inšpiráciu, zapekané paradajky vyzerajú super:)

  • 0
Odpovedať

Marcel Maňák 02.01.16 11:40

MM
karma
-1.00

Až mi slinky tečú, chipsy zo sladkých zemiakov určite vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

katarina svitkova 02.01.16 18:22

KS
karma
-1.00

Sladké zemiaky nepoznám. Kde sa dajú kúpiť?

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 26.08.16 20:06

IM
karma
100.00

vypadá to dobre vyskušame

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 26.08.16 21:37

MC
karma
109.00

Najviac sa mi páči recept na zapekané paradajky,určite vyskúšam.Teraz je na to vhodný čas.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.11.21 19:00

KS
karma
133.00

Ešte pečený cícer by som do rebríčka zaradila :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní