- Recepty s artičokami
1 z 5
1. Varené artičoky
Ako prvé je potrebné artičoky očistiť. Následne odstránime hrubé vonkajšie listy, ktoré sú na spodku pripevnené k stonke a nožnicami ostriháme tvrdé špicaté končeky listov. Potom celý vrch artičoky mierne zrežeme. Ak je stonka veľmi hrubá, väčšia a vláknitá, oškrabeme ju sčasti škrabkou na zemiaky či nožom. Takto pripravené artičoky pokvapkáme šťavou z citróna a varíme ich v osolenej vode 30 až 40 minút. Hotové sú vtedy, keď sú mäkké a jednotlivé lupene možno zľahka odtrhávať. Podobne je možné artičoky pripraviť aj na pare. Uvarené artičoky môžeme podávať ako prílohu k mäsu, taktiež s dipom ako občerstvenie na párty alebo s omáčkou ako hlavný chod či predjedlo.
Odporúčame: RECEPT: Mrkvový šalát ideálny na grilovačku alebo ako príloha k mäsu
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy