2. Grilované artičoky
Blíži sa grilovacia sezóna a verte, že aj artičoky sa môžu stať súčasťou vašej grilovačky. Perfektne sa hodia ku grilovanému mäsu, čerstvému pečivu a rôznym dresingom. Pred samotným grilovaním je vhodné artičoky predvariť, a to buď v osolenej vode alebo na pare. Postačí im 15 až 20 minút. Potom artičoky vertikálne rozrežeme, vyberieme prípadný chlpatý prostriedok, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olivovým olejom s pretlačeným strúčikom cesnaku, podľa chuti pridáme soľ, korenie a necháme ochladnúť. Následne ich poukladáme na gril či grilovaciu panvicu a domäkka opekáme. Postačí 5 až 7 minút. Počas grilovania otáčame. Hotové artičoky hneď podávame.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy