Je bohatá na výživnú vlákninu, cenné fytochemikálie, potrebné vitamíny a minerály a neobsahuje pritom takmer žiadne kalórie. Určite ste z tohto úvodu odhalili, že reč je o zelenine. Zelenine, ktorá sa dá jesť na mnoho rôznych spôsobov, a predsa jej väčšina z nás konzumuje až príliš málo. Ako si vychutnať zeleninu napríklad aj teraz v zime? Skúste recept na teplý šalát 3-krát inak!
Vynikajúce a výživné
Mnoho ľudí má zeleninu zaškatuľkovanú skôr v surovom, respektíve čerstvom stave. Áno, často ju pridávame do polievok a omáčok, no teplý šalát si z nej pripravuje len málo ľudí. Pritom je to absolútna lahoda. Nezabúdajme ani na to, čo všetko nám zelenina ponúka.
Pôsobí pozitívne na trávenie, znižuje zápalovosť, riziká vzniku diabetu typu 2 či ochorení srdca, a to je len začiatok. Aj preto by ste mali dať šancu práve teplým šalátom z našej galérie. Ak nie pre nič iné tak preto, aby ste si výdatne pochutnali.
Vyskúšaj aj: Jablkovo-mrkvové muffiny so zázvorom: Mäkučké ako obláčik a lahodné, že až!