Ako upiecť tekvicu 3x inak, aby z nej bola jesenná delikatesa?

    • Zdieľaj:
3 z 3

Tekvica s cesnakom a šalviou

Na tento recept podľa Slow The Cook Down budeme potrebovať:

  • 1 kg tekvice
  • 200 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 8 – 10 lístkov čerstvej šalvie
  • soľ, korenie

Postup prípravy:

  1. Rúru si predohrejeme na 220 stupňov, tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na približne 2-centimetrové mesiačiky.
  2. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme doň posekaný cesnak a nakrájané lístky šalvie nadrobno. Premiešame a odstavíme z ohňa.
  3. Vo veľkej mise si zmiešame tekvicu so zmesou z masla, osolíme a okoreníme. Premiešame rukami a potom poukladáme tekvicu na plech s papierom na pečenie.
  4. Pečieme 30 – 40 minút, kým tekvičky pekne nezozlatnú. Podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či šalátu.
3 z 3