Tekvica s cesnakom a šalviou
Na tento recept podľa Slow The Cook Down budeme potrebovať:
- 1 kg tekvice
- 200 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 8 – 10 lístkov čerstvej šalvie
- soľ, korenie
Postup prípravy:
- Rúru si predohrejeme na 220 stupňov, tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na približne 2-centimetrové mesiačiky.
- Na panvici si roztopíme maslo a pridáme doň posekaný cesnak a nakrájané lístky šalvie nadrobno. Premiešame a odstavíme z ohňa.
- Vo veľkej mise si zmiešame tekvicu so zmesou z masla, osolíme a okoreníme. Premiešame rukami a potom poukladáme tekvicu na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme 30 – 40 minút, kým tekvičky pekne nezozlatnú. Podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či šalátu.