Banánovo - ovsené lievance

Banánovo - ovsené lievance
  • 05.04.2015
  • Lucia Hausknechtová

Aj sladké lievance môžu byť správnym naštartovaním do celého dňa, najmä ak ide o zdravú maškrtu. Neobsahujú žiadny pridaný cukor ani múku a máte ich hotové do štvrť hodinky. Jednoduchosť receptu poteší najmä začiatočníkov, no aj tých, ktorí ráno v kuchyni netrávia veľa času. Recept na Banánovo-ovsené lievance je z knihy Z fitka do kuchyne 2, ktorú napísalo niekoľko trénerov zo Slovenskej a Českej republiky.

Recept (2 porcie):

  • 1 veľký banán
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc ovsených vločiek (najlepšie jemné)
  • ½ lyžičky prášku do pečiva (nemusí byť)
  • ½ lyžičky vanilkového prášku alebo extraktu (nemusí byť)
  • 1 lyžička oleja (najlepšie kokosového)

Na prípravu toppingu:

  • 1 balenie tvarohu (najlepšie Rajo hrudkovitý odtučnený, 125g balenie)
  • 1 balenie bieleho jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • čerstvé ovocie na ozdobu

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Z fitka do kuchyne 2

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Shutterstock®

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Banán rozpučíme vidličkou, primiešame vajce, ovsené vločky, prášok do pečiva a vanilkový prášok. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a tvoríme malé lievance. Opekáme z každej strany cca 3 minúty. Tvaroh zmiešame s jogurtom a medom, nalejeme na lievance a posypeme čerstvým ovocím. Najlepšie sú čučoriedky. Ak nemáte radi tvaroh alebo "nenaháňate bielkoviny" stačí použiť jogurt, prípadne namiesto čerstvého ovocia malý kopček džemu. Hotovo do 15 minút.

1 porcia obsahuje cca: 355 kalórií, 16 g bielkovín, 15,5 g tuku, 37,5 g sacharidov

 

Dobrú chuť!

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Shutterstock®

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Beata Mintalova 05.04.15 09:27

BM
karma
-1.00

vyskušam hoci u nas kokosovy olej nekupim

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 05.04.15 19:36

MZ
karma
92.00

tieto lievance som už robila a chutili celej rodinke

  • 0
Odpovedať

Andrea Vidová 05.04.15 21:34

AV
karma
-1.00

tak takéto som ešte neskúšala,takže ďakujem za skvelý nápad s tým banánom

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.04.15 09:17

JK
karma
100.00

Poznám a robievám sú chutné

  • 0
Odpovedať

Anna Kovanicova 01.05.15 18:34

AK
karma
-1.00

Taketo lievance som uz robila (miesto vlociek isla spaldova muka) a zial, nevydarili sa. Neviem, v com bol problem, ale nechutili nam a skoncili v kosi.

  • 0
Odpovedať

Lenka Strecková 04.05.15 21:34

LS
karma
-1.00

super receptík

  • 0
Odpovedať

Maria Šimkova 06.05.15 21:49

karma
-1.00

toto určite vyskušame, suroviny už mam na nakupnom zozname

  • 0
Odpovedať

Maria Vallova 07.05.15 11:36

MV
karma
-1.00

super vyskušam

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 11.05.15 14:40

karma
-1.00

už som vyskúšala, chutia vynikajúco:)

  • 0
Odpovedať

Gabriela Vrabľová 13.05.15 09:30

GV
karma
85.00

vyzerá to veľmi chutne

  • 0
Odpovedať

Marcela Šagatova 13.05.15 11:56

karma
-1.00

Vyskúšam :) a ten kokosový olej by sa dal čím nahradiť? Nemôžem ho používať tak preto sa pýtam. Vďaka

  • 0
Odpovedať

Aneta Mitterová 15.05.15 21:24

AM
karma
-1.00

Určite vyskúšam :) vyzerajú veľmi chutne.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 21.05.15 21:32

karma
113.00

vyzkouším a dám vědět

  • 0
Odpovedať

Gréta Katiová 06.07.15 12:08

GK
karma
-1.00

určite vyskúšam, super :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.10.21 13:23

KS
karma
133.00

Už dlhšie chcem takúto zdravšiu variantu lievancov vyskúšať, ale vždy sa bojím aby mi vyšli. Vyskúšam presne podľa tohto receptu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní