Aj sladké lievance môžu byť správnym naštartovaním do celého dňa, najmä ak ide o zdravú maškrtu. Neobsahujú žiadny pridaný cukor ani múku a máte ich hotové do štvrť hodinky. Jednoduchosť receptu poteší najmä začiatočníkov, no aj tých, ktorí ráno v kuchyni netrávia veľa času. Recept na Banánovo-ovsené lievance je z knihy Z fitka do kuchyne 2, ktorú napísalo niekoľko trénerov zo Slovenskej a Českej republiky.
Recept (2 porcie):
- 1 veľký banán
- 1 vajce
- 5 lyžíc ovsených vločiek (najlepšie jemné)
- ½ lyžičky prášku do pečiva (nemusí byť)
- ½ lyžičky vanilkového prášku alebo extraktu (nemusí byť)
- 1 lyžička oleja (najlepšie kokosového)
Na prípravu toppingu:
- 1 balenie tvarohu (najlepšie Rajo hrudkovitý odtučnený, 125g balenie)
- 1 balenie bieleho jogurtu
- 2 lyžice medu
- čerstvé ovocie na ozdobu
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Z fitka do kuchyne 2
Príprava:
Banán rozpučíme vidličkou, primiešame vajce, ovsené vločky, prášok do pečiva a vanilkový prášok. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a tvoríme malé lievance. Opekáme z každej strany cca 3 minúty. Tvaroh zmiešame s jogurtom a medom, nalejeme na lievance a posypeme čerstvým ovocím. Najlepšie sú čučoriedky. Ak nemáte radi tvaroh alebo "nenaháňate bielkoviny" stačí použiť jogurt, prípadne namiesto čerstvého ovocia malý kopček džemu. Hotovo do 15 minút.
1 porcia obsahuje cca: 355 kalórií, 16 g bielkovín, 15,5 g tuku, 37,5 g sacharidov
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk