Bezlepkové tartaletky so sezónnym ovocím

Bezlepkové tartaletky so sezónnym ovocím
  • 21.05.2016
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 11
  • 6

Tartaletky sú univerzálne a dajú sa naplniť ovocím podľa sezóny, alebo obľúbenosti vo vašej rodine. Okrem ovocia môžete plniť tieto tartaletky čokoládovým krémom, vanilkovým pudingom a ozdobiť podľa fantázie. 

Tartaletky si môžete pripraviť vopred a skladovať v plechovej krabici a keď nastane tá chvíľa, že potrebujete niečo sladké, chrumkavé a chutné tak si ich naplníte a pohostenie je na stole za pár minút. Ak nemáte tartaletkové formičky upečte si cesto vo formičkách na košíčky resp. muffinky, ale cesto nedávajte až po okraj, len do polovice.

Odporúčame tiež:  Obdobie jahôd čoskoro v plnom prúde

Recept bez lepku: Tartaletky so sezónnym ovocím

Zdroj: Shutterstock®

Na cca 12 porcií budete potrebovať:

  • sezónne ovocie (jahody, rebarbora, marhule, broskyne, slivky  a pod.)
  • 140g pohánkovej múky (alebo môžete použiť hladkú špaldovú múku, ak sa nevyhýbate lepku)
  • 140g kokosového tuku (alebo čerstvého masla, ak môžete mliečnu bielkovinu, či laktózu)
  • 40g mletých mandlí
  • 60g medu

 Príprava:

Múku, tuk, mleté mandle a med spracujte do hladkého cesta a nechajte v chladničke približne 1 hodinu postáť. Odporúčam pred chladením cesto rozdeliť na jednotlivé porcie. Formičky naplňte tenkou vrstvou cesta, popichajte dno formičiek  vidličkou a naplňte ovocím. Ako posýpku používam orechy.  Môžete si pripraviť aj “drobenku” z mandľovej resp. kokosovej múky, trochu medu a orechmi.

Odporúčame tiež: Zacvičte si s fit loptou. Tukové faldíky zavelia na ústup!

Recept bez lepku: Tartaletky so sezónnym ovocím

Zdroj: Shutterstock®

Ja som použila rebarboru, ktorú som očistila, nakrájala na centimetrové kúsky a s trochou trstinového cukru som ju pár minút varila bez pridania vody ( pustí sama šťavu). Keď trochu zmäkla pridala som na 1/4 nakrájané jahody a ďalej som už nevarila. Vychladenú ovocnou zmesou som naplnila pripravené tartaletky, posypala mandľami a upiekla. Tartaletky si môžete upiecť aj bez náplne a túto urobiť keď potrebujete. Pečte pri teplote 190°C asi 15 – 20 minút.

Odporúčame tiež:  Objavte ázijskú lahôdku: umeboshi slivky

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk


    • Zdieľaj:
  • 11
  • 6
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Krátka 21.05.16 11:19

SK
karma
119.00

zaujimave, este som take nerobila, mozno vyskusam, ale najprv si musim kupit formu na pecenie

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 21.05.16 16:44

AK
karma
117.00

je to chutný koláčik

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 21.05.16 20:40

LK
karma
100.00

Vyzerá dobre. Aj som vyhladla

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 23.05.16 21:24

JK
karma
100.00

Je to fajn že sa aj takéto receptík pripravujú bezlepkové

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 22.06.16 21:44

karma
93.00

určite ich vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 18.07.16 09:42

MZ
karma
-1.00

Určite vyskúšame... máme aj my pre koho robiť bezlepkový koláč :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Voľný čas

Kŕmidlo pre vtáky: Inšpiruj sa a vyrob so svojimi deťmi aspoň jedno

  • 208
  • 10
  • 15.10.2020
Inšpirácie

Vegánska grilovačka: Zistite, ako chutne grilujú vegáni!

  • 1
  • 4
  • 05.09.2020
Pre ženy

Interaktívna konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY: Zdravie je to najcennejšie, čo máme

  • 1
  • 0
  • 18.09.2020
TOPlist