Chutné a zdravé recepty z karfiolu: Lepšie ako vyprážaný!

    • Zdieľaj:
- Galéria
5 z 5

5. Karfiol v pomarančovej omáčke

Ak sa nebojíte experimentovať a radi skúšate nové chute, máme nakoniec recept aj presne pre vás. Potrebovať budeme karfiol, pol hrnčeka pomarančovej šťavy, 1 PL medu, 1 PL vínneho octu, 4 PL sójovej omáčky, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL cibuľového prášku, 1 PL škrobu, 4 PL vody a 2 PL sezamu. Karfiol rozoberieme a nakrájame na menšie kúsky a dáme ho piecť pri teplote 200 °C asi na 15 až 20 minút. Následne si pripravíme omáčku. V menšom hrnci či väčšej panvici zmiešame pomarančovú šťavu s octom, medom, sójovou omáčkou, cesnakom a cibuľovým práškom. Necháme zovrieť a pridáme škrob rozmiešaný vo vode. Varíme zopár minút, kým nám omáčka nezhustne. Potom ju odstavíme a pridáme upečený karfiol. Poriadne premiešame, aby sa všetky kúsky obalili. Nakoniec posypeme sezamom. Podávame napríklad s ryžou, grilovaným mäsom či zeleninovým šalátom.

Zdroj: Shutterstock®

5 z 5