Kelový šalát s jablkami
Spojenie kelu, tekvicových semienok a jablka vo vás vyvolá pocit jesene. Pripravte si šalát podľa The Modern Proper.
Ingrediencie na šalát:
- 2 zväzky kelu zbaveného stonky a posekaného na kúsky
- 2 sladké jabĺčka narezané do tvaru zápaliek
- 110 g rozdrobeného kozieho syra
Ingrediencie na tekvicové semienka:
- 50 g tekvicových semienok
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1 lyžička rastlinného oleja
- 3 lyžice cukru
Ingrediencie na dresing:
- 150 ml olivového oleja
- 3 lyžice cidera
- 3 lyžice jablčného octu
- 1 lyžica majonézy
- 1 lyžica medu
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
Postup prípravy:
- V miske si zmiešame všetky ingrediencie na tekvicové semienka. Zmes presunieme na mierne rozpálenú panvicu a budeme ju pražiť za stáleho miešania, kým sa nerozpustí cukor a semienka nebudú pekne opražené. Presunieme ich na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- V ďalšej miske si zmiešame všetky ingrediencie na dresing a necháme ho odpočívať.
- Kel si dáme do dresingu a poriadne premiešame, aby bol dostatočne vlhký. Na kel potom pridáme kozí syr, jablko a vychladnuté semienka. Podávame.