Lacné, rýchle a zdravé: Skús tieto vynikajúce recepty z kelu

    • Zdieľaj:
- TOP recepty z kelu
3 z 3

Pražená ryža s kelom a shitake

Chuť Ázie azda miluje každý z nás. A čo tak si ju obohatiť o výživný kel a pripraviť si praženú ryžu podľa The Feed Feed? Poďme na to.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 až 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 3 jarné cibuľky nakrájané na tenko
  • 200 g kelu bez stonky nasekaného nadrobno
  • 6 hríbov shitake bez stonky nakrájaných nadrobno
  • 200 g uvarenej a vychladnutej ryže
  • 1 lyžica omáčky hoisin
  • 1 lyžica tamari omáčky alebo sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja

Postup prípravy:

  1. Na jednej lyžici rozpáleného oleja opražíme cesnak, zázvor a jarnú cibuľku. Opekáme, kým nezmäknú. Dávajte pozor, aby sa vám nespálili.
  2. Pridáme kel s hubami a pražíme, kým nebudú kel aj huby chrumkavé, približne 3 až 4 minúty.
  3. Do panvice pridáme lyžicu oleja a studenú ryžu. Pomocou varešky ju pooddeľujeme a opekáme ju dozlatista asi 2 minúty.
  4. Na záver pridáme omáčky a sezamový olej. Dobre premiešame, prípadne dochutíme podľa chuti. 
  5. Môžeme podávať posypané sezamovými semienkami.
3 z 3