Pražená ryža s kelom a shitake
Chuť Ázie azda miluje každý z nás. A čo tak si ju obohatiť o výživný kel a pripraviť si praženú ryžu podľa The Feed Feed? Poďme na to.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 až 2 lyžičky strúhaného zázvoru
- 3 jarné cibuľky nakrájané na tenko
- 200 g kelu bez stonky nasekaného nadrobno
- 6 hríbov shitake bez stonky nakrájaných nadrobno
- 200 g uvarenej a vychladnutej ryže
- 1 lyžica omáčky hoisin
- 1 lyžica tamari omáčky alebo sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
Postup prípravy:
- Na jednej lyžici rozpáleného oleja opražíme cesnak, zázvor a jarnú cibuľku. Opekáme, kým nezmäknú. Dávajte pozor, aby sa vám nespálili.
- Pridáme kel s hubami a pražíme, kým nebudú kel aj huby chrumkavé, približne 3 až 4 minúty.
- Do panvice pridáme lyžicu oleja a studenú ryžu. Pomocou varešky ju pooddeľujeme a opekáme ju dozlatista asi 2 minúty.
- Na záver pridáme omáčky a sezamový olej. Dobre premiešame, prípadne dochutíme podľa chuti.
- Môžeme podávať posypané sezamovými semienkami.