Zemiakový šalát z grilu
Zemiakový šalát väčšinou pripravujeme po tom, čo zemiaky uvaríme v osolenej vode. Čo tak si zemiaky ešte dokončiť na grile alebo grilovacej panvici podľa Evergreen Kitchen?
Ingrediencie:
- 1 kg baby zemiakov rôznych farieb
- 60 g majonézy
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 až 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice čerstvého tymiánu
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 3/4 lyžičky soli (plus soľ na varenie zemiakov)
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 jarné cibuľky na tenké plátky
- 1 až 2 lyžice čerstvého kôpru
- Voliteľné: 1 lyžica posekaných kapár
Postup prípravy:
- Zemiaky varíme v osolenej vode asi 12 až 14 minút, kým sú mierne mäkké. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť, kým s nimi budeme vedieť manipulovať. Následne ich prepolíme a rozohrejeme gril alebo grilovaciu panvicu.
- V miske si zmiešame majonézu, olej, horčicu, 2 lyžice citrónovej šťavy a lyžicu tymiánu. Osolíme, okoreníme a polovicou zmesi prelejeme zemiaky. Premiešame.
- Zemiaky grilujeme na panvici asi 5 až 10 minút. V polovici času ich obrátime a grilujeme do zlatista.
- Presunieme ich do misy, prelejeme ich zvyšným dresingom a pridáme zvyšok tymiánu, citrónovej šťavy, pridáme aj cibuľku, posekaný kôpor a kapary.