Na majonézák zabudni: Skús recept na iný zemiakový šalát

    • Zdieľaj:
- Zemiakový šalát 3x inak
2 z 3

Zemiakový šalát z grilu

Zemiakový šalát väčšinou pripravujeme po tom, čo zemiaky uvaríme v osolenej vode. Čo tak si zemiaky ešte dokončiť na grile alebo grilovacej panvici podľa Evergreen Kitchen?

Ingrediencie:

  • 1 kg baby zemiakov rôznych farieb
  • 60 g majonézy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 až 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 3/4 lyžičky soli (plus soľ na varenie zemiakov)
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 jarné cibuľky na tenké plátky
  • 1 až 2 lyžice čerstvého kôpru
  • Voliteľné: 1 lyžica posekaných kapár

Postup prípravy:

  1. Zemiaky varíme v osolenej vode asi 12 až 14 minút, kým sú mierne mäkké. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť, kým s nimi budeme vedieť manipulovať. Následne ich prepolíme a rozohrejeme gril alebo grilovaciu panvicu.
  2. V miske si zmiešame majonézu, olej, horčicu, 2 lyžice citrónovej šťavy a lyžicu tymiánu. Osolíme, okoreníme a polovicou zmesi prelejeme zemiaky. Premiešame.
  3. Zemiaky grilujeme na panvici asi 5 až 10 minút. V polovici času ich obrátime a grilujeme do zlatista. 
  4. Presunieme ich do misy, prelejeme ich zvyšným dresingom a pridáme zvyšok tymiánu, citrónovej šťavy, pridáme aj cibuľku, posekaný kôpor a kapary.
2 z 3