Krémový zemiakový šalát
Slávna kuchárka Ina Garten pripravila zemiakový šalát tak ako sa patrí, s majonézou. Podľa Bellewood Cottage vyzerá takto.
Ingrediencie:
- 1,5 kg menších červených zemiakov
- 1 lyžica soli
- 230 g majonézy
- 60 g cmaru
- 2 lyžice dijónskej horčice
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 1 hrsť čerstvého kôpru
- 1 malá červená cibuľa nadrobno
- 2 stonky zeleru na drobné kúsky
Postup prípravy:
- Do hrnca si dáme zemiaky, zalejeme ich studenou vodou, privedieme ich do varu a pridáme lyžicu soli. Varíme, kým nezačnú mäknúť podľa veľkosti zemiakov asi 10 až 15 minút.
- Následne si zemiaky presunieme nad paru a paríme ich ešte 15 až 20 minút. Necháme vychladnúť.
- V mise si pripravíme zálievku. Skombinujeme majonézu, cmar, horčice, kôpor, cibuľku a zeler. Premiešame a necháme postáť.
- Keď sa dajú zemiaky udržať v ruke, narežte ich na kocky a prelejte ich pripravenou zálievkou. Pomaly premiešajte a na záver dosoľte a dokoreňte podľa vlastnej chuti.