Najlepšie recepty z batatov: Skvelá príloha, dezert aj hlavné jedlo!

Najlepšie recepty z batatov: Skvelá príloha, dezert aj hlavné jedlo!

    • Zdieľaj:
  • 79
  • 3

Aj vy zbožňujete sladké zemiaky alias bataty? Nie ste sami, pretože bataty v poslednej dobe naozaj naberajú na popularite. A my sa tomu vlastne ani nečudujeme. Sú zdravé, veľmi chutné a dá sa z nich uvariť príloha, hlavné jedlo aj dezert. Ide o akúsi univerzálnu ingredienciu, ktorú možno využiť na rôzne spôsoby, teda naslano aj nasladko. Aké sú najlepšie recepty z batatov, ktoré jednoducho musíte vyskúšať?

Zdravie na tanieri

Bataty sú naozaj veľmi zdravé, čo dokazujú aj rozsiahle štúdie, ktoré tvrdia, že dokážu bojovať s voľnými radikálmi, podporujú zdravé videnie aj trávenie a tiež aj správne funkcie mozgu. Ak si teda pripravíte bataty v podstate v akejkoľvek podobe, bude z nich benefitovať vaše telo, ale aj vaše gurmánske ja, ktoré miluje vynikajúce jedlo. V našej galérii zo sociálnej siete Pinterest nájdete tri najzaujímavejšie recepty na bataty, aké sme pre vás objavili a prepísali do slovenskej podoby. Vychutnajte si ich ako prílohu, hlavné jedlo aj dezert, teda naslano aj nasladko!

Odporúčame: RECEPT: Domáce kokosové mlieko bez zbytočného cukru a konzervantov

1 z 3

Batatové hranolky

Hranolky zo sladkých zemiakov sú zdravšou alternatívou tých klasických. Tu je recept podľa As Easy As Apple Pie.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké bataty
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • soľ

Postup prípravy

  1. Bataty si očistíme a nakrájame na pol centimetra hrubé hranolky. Takto pripravené bataty dáme na hodinu do studenej vody.
  2. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov a plech si vystelieme papierom na pečenie.
  3. Hranolky si scedíme a poriadne vysušíme papierovými utierkami.
  4. Následne ich dôsledne zmiešame s kukuričným škrobom. Pridáme koreniny: oregano, cesnak, kajenské korenie aj papriku, pridáme aj olivový olej. Premiešame pomocou rúk.
  5. Hranolky rozložíme na plech vedľa seba. Nemali by sa prekrývať. Pečieme 25 – 30 minút, v polovici času ich pootáčame. 
  6. Po uplynutí času pootvoríme dvierka rúry a necháme chladnúť 30 minút. Po vytiahnutí z rúry posypeme morskou soľou a podávame ako prílohu alebo s dipom.

    • Zdieľaj:
  • 79
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Elena Švachová 17.11.19 20:46

karma
121.00

Bataty kupujem a doteraz som ich vždy len piekla na pekáči.Zaujal ma recept na batatové palacinky.Určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Zalacková 21.11.19 13:55

ZZ
karma
-1.00

Zatiaľ som bataty nejedla, ale určite vyskúšam hranolky z batát.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 10.12.19 11:49

MF
karma
-1.00

niekoľkokrát som dala batatom šancu, ale zatiaľ ma neočarili...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako si vychutnať zeleninu v zime? Skús recept na teplý šalát 3x inak!
Pre štíhlu líniu

Ako si vychutnať zeleninu v zime? Skús recept na teplý šalát 3x inak!

  • 122
  • 6
  • 11.01.2021
Medvedie labky od babičky: Vianočné pečivo plné nostalgie
Dezerty

Medvedie labky od babičky: Vianočné pečivo plné nostalgie

  • 93
  • 5
  • 21.12.2020
Jablkovo-mrkvové muffiny so zázvorom: Mäkučké ako obláčik a lahodné, že až!
Dezerty

Jablkovo-mrkvové muffiny so zázvorom: Mäkučké ako obláčik a lahodné, že až!

  • 119
  • 3
  • 03.12.2020
TOPlist