Pripravte si domáci sorbet za menej než päť minút!

Pripravte si domáci sorbet za menej než päť minút!
  • 14.08.2015
  • PR článok

V tohtoročných tropických horúčavách nie je nič lepšie ako tieň, bazén, vychladený drink a kopček osviežujúcej zmrzliny. Prečo ale zaťažovať svoj ​​organizmus nezdravými a presladenými zmrzlinami, keď si môžete za pár minút vyrobiť vlastný ovocný sorbet?


 

Na rozdiel od zmrzliny, ktorej základ tvorí mlieko, smotana a vajcia, sorbet tvorí iba ovocie a voda. To však neznamená, že by ste pri jeho príprave mali nejako obmedzené možnosti - ovocie môžete rôzne kombinovať, dochucovať a keď ho zmiešate s alkoholom, máte vynikajúce osvieženie na záhradnej párty.

Do sorbetu môžete pridať aj kokosové mlieko alebo napríklad želatínu. Cukrár by vám potom ale povedal, že sa vaša osviežujúca dobrota volá šerbet. Rozdiel tkvie predovšetkým v kalorickosti a ľahkosti. Na jednej strane stojí sorbet z ovocia a vody, na druhej strane zmrzlina z vajec a smotany. Šerbet je zhruba uprostred.

Odporúčame vyskúšať:  

Najefektívnejšie cvičenie? TABATA - Hor sa páliť tuk!!!

Najlepší sorbet? Z odšťavovača!

Hlavná výhoda sorbetov tkvie v jednoduchosti ich príprave. K výrobe zmrzliny väčšinou potrebujete zmrzlinovač, na sorbet vám stačí len mraznička.

Z nej iba vytiahnete požadované ovocie a preložíte ho do odšťavovača, akým je napríklad Sana Juicer EUJ-707. Tento prístroj totiž neslúži len k príprave ovocných a zeleninových štiav. Ľahko s ním vyrobíte aj domáce cestoviny, orechové maslá, mandľové mlieko a práve domáci sorbet.

Odporúčame vyskúšať:  Čo pomôže, keď make-up v lete vašej pleti vadí?

ovocie

Zdroj: Shutterstock®

3 recepty na domáce sorbety

Máme pre vás recepty na sorbety, ktorými zaujmete malých aj veľkých. Ich príprava v odšťavovači vám nezaberie viac ako 5 minút, majte ale na pamäti dve pravidlá:

  • Ovocie musí byť skutočne zmrznuté, inak miesto sorbetu získate skôr riedku kašu.
  • Ovocie (najmä veľké kusy) pridávajte do odšťavovača pomaly, aby ste ho nezahltili.

Zmes z lesných i záhradných bobúľ

Na prípravu potrebujeme:

  • jahody,
  • maliny,
  • čučoriedky,
  • ríbezle,
  • černice.

Ak bude na vás sorbet príliš kyslý doslaďte si ho trstinovým cukrom alebo datľovým sirupom.

Odporúčame vyskúšať:  Spoznajte 7 možnosti správneho sebarozvoja

sorbet Zmes z lesných i záhradných bobúľ

Zdroj: Shutterstock®

Spoločenská jahoda

Na prípravu potrebujeme:

  • jahody,
  • maliny / melón,
  • kokosové mlieko / mäta / vodka.

Jahodový sorbet je klasika, ktorá má však mnoho variácií. Vyskúšajte napríklad jahodovo-melónový sorbet s vodkou alebo jahodovo-malinový šerbet s kokosovým mliekom.

 
Odporúčame vyskúšať:  Paprika – skvelý pomocník na chudnutie
sorbet z jahôd a melóna

Zdroj: Shutterstock®

Oranžové m&m potešenie

Na prípravu potrebujeme:

  • mango,
  • marhule.

Ak do sorbetu pridáte citrónovú alebo pomarančovú šťavu získate úplne vyváženú sladko-kyslú chuť. Na leto ideálne!

Odporúčame tiež vyskúšať:  Ako sa starať o záhradu v horúčavách

recepty na ovocné sorbety

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 15.08.15 07:55

MZ
karma
92.00

tieto horúce dni nie je nič lepšie ako takáto mrazená pochúťka

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 25.08.15 18:41

MR
karma
-1.00

takéto recepty partia medzi moje najobľúbenejšie :)

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 04.09.15 20:06

ľO
karma
-1.00

cez horúce dni sa mi to najviac žiada

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 05.10.21 18:58

KS
karma
133.00

Sorbet zbožňujem, v lete ma najlepšie osvieži a je to taká zdravšia varianta zmrzliny, aj keď sama pripraviť som si ho ešte neskúšala :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní