Restované kura s rezancami a s brokolicou

Restované kura s rezancami a s brokolicou
  • 28.02.2016
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 16
  • 6

Ak ste doteraz vo svojom jedálničku zabúdali na brokolicu, teraz je ideálny čas zmeniť to. Táto sýtozelená zelenina obsahuje bielkoviny, vlákninu, minerály ako draslík, vápnik, železo a ukrýva aj nemalé množstvo vitamínu C. Chutný recept na restované kura s rezancami a s brokolicou je z kuchárskej knihy 1000 receptov rýchlo a ľahko a presvedčí vás o tom, že aj brokolica sa môže stať obľúbeným jedlom.

Recept (4 porcie):

  • 200 g tenkých vaječných rezancov
  • ½ brokolice rozdelenej na ružičky
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku pokrájaného nadrobno
  • 1 polievková lyžica zázvoru pokrájaného nadrobno
  • 2 šalotky pokrájané na tenké kolieska alebo cibuľu
  • 4 hnedé šampiňóny pokrájané na tenké plátky
  • 2 polievkové lyžice jemnej sójovej omáčky
  • plátky citróna na ozdobu
  • soľ
  • 400 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha 1000 receptov (recenzia)

Restované kura s rezancami a s brokolicou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Restované kura s rezancami a s brokolicou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, alebo kým nebudú al dente. Scedíme ich.

Medzitým 4 minúty blanšírujeme brokolicu, potom ju ponoríme do studenej vody a scedíme. Vo väčšom woku zohrejeme olej a cesnak, zázvor, šalotku a huby na ňom opekáme 2 minúty.

Pridáme mäso pokrájané na kúsky a opekáme dovtedy, pokiaľ nie je hotové. Ochutíme sójovou omáčkou, soľou a na posledné 2 minúty pridáme rezance a brokolicu. Podávame ihneď ozdobené plátkami citróna. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Lahodné tiramisu zo 4 ingrediencií

Restované kura s rezancami a s brokolicou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Pečená šunka so špenátovým rizotom

Restované kura s rezancami a s brokolicou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


    • Zdieľaj:
  • 16
  • 6
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Krátka 28.02.16 10:09

SK
karma
119.00

urcite vyborny recept,zaradim do nasho jedalnicka,vela vitaminov

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 28.02.16 19:28

karma
93.00

milujem všetko v čom je brokolica :)

  • 0
Odpovedať

Júlia Dominová 29.02.16 17:12

JD
karma
-1.00

Mňam, podobný obedík si robím aj ja .)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 29.02.16 20:30

MZ
karma
-1.00

Milujeme brokolicu.. určite vyskúšame :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 03.03.16 11:26

AK
karma
64.00

Brokolicu máme radi, tiež ju robievam na viacero spôsobov, robím z nej polievku, pridávam do mäsa, cestovinového šalátu. Aj tento receptík vyskúšam, nech máme zasa zmenu.

  • 0
Odpovedať

Adriána Makovníková 06.03.16 20:20

AM
karma
-1.00

tento recept som vyskúšala a je výborný

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie

Minerály a kryštály vo Feng Šuej: Aký je ich význam?

  • 47
  • 3
  • 31.10.2020
Zdravie

Neviditeľné, no bolestivé vyrážky v nose: Ako sa ich zbaviť?

  • 87
  • 5
  • 31.10.2020
Zdravie

VIDEO, ktoré odhalilo, prečo nosiť rúško: Už si ho viac nezabudneš!

  • 34
  • 3
  • 13.10.2020
TOPlist