Pod pojmom ovsená kaša si často predstavíme varenie ovsených vločiek v mlieku. Vedeli ste však, že studená ovsená kaša je tiež vynikajúca a dá sa dokonca pripraviť ešte večer, a to hneď v niekoľkých variantoch?
Takto budete mať pripravené raňajky v chladničke hneď na niekoľko dní vopred a ráno vám zostane viac času pre seba.
Na tieto recepty budete potrebovať zatváracie zaváraninové poháre, postačia vám však tie menšie, pretože ovsená kaša je naozaj sýta.
Preskúmaj aj: Prečo piť mrkvovú šťavu? Tvoje zdravie a krása sa ti poďakujú!
Bude ťa zaujímať
Základ sú ovsené vločky
Asi nemusíme nijako zvlášť upozorňovať na to, že základom studenej ovsenej kaše budú ovsené vločky. Na jednu dávku vám postačí 4-5 lyžíc vločiek. Pre zdravšiu alternatívu zvoľte celozrnné ovsené vločky a namiesto obyčajného mlieka použite napríklad mandľové.
Toho pridajte do nádoby od oka, aby zakrývalo vločky. Pridajte lyžičku medu alebo trocha stévie. Rad prichádza na ovocie. Dajte priestor svojej fantázii a zvoľte si vaše obľúbené ovocie, skvele sa k vločkám hodia čučoriedky, maliny či jahody, dobré sú aj jablká, broskyne či marhule, a samozrejme aj banány.
Pozri aj: Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!
Ak máte radi svoje vločky s jogurtom, pomiešajte ich s jedným malým balením gréckeho jogurtu. Pre extra chuť pridajte napríklad mletý kokos alebo holandské kakao, pre extra výživu zasa chia semienka alebo posekané orechy.