TOP recepty na nátierky zo strukovín: Sú chutné a plné bielkovín!

    • Zdieľaj:
- Recepty na strukovinové nátierky
1 z 4

1. Cícerovo-vajíčková nátierka

Z cíceru sa pripravuje tradičná nátierka z Turecka, Libanonu či Sýrie, a to hummus, do ktorého sa tiež pridáva sezamová pasta tahini. S cícerom však môžete experimentovať a pripraviť z neho mnoho iných nátierok. Za vyskúšanie stojí i táto cícerovo-vajíčková nátierka. Pripravíme si 250 g uvareného cíceru, 70 g gréckeho jogurtu, 120 g mäkkého čerstvého syra, 1 vajce, 1 ČL dijonskej horčice, soľ a čierne korenie. Cícer deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme domäkka. Varí sa pomerne dlho, použiť však môžete aj sterilizovaný cícer, stačí ho pred použitím prepláchnuť. Cícer pridáme do mixéra a k nemu aj jogurt so syrom a horčicou. Všetko dôkladne rozmixujeme a do hotovej zmesi zľahka primiešame postrúhané varené vajíčko. Podľa chuti osolíme a okoreníme. 

Zdroj: Shutterstock®

1 z 4