TOP recepty na nátierky zo strukovín: Sú chutné a plné bielkovín!

    • Zdieľaj:
- Recepty na strukovinové nátierky
2 z 4

2. Hrášková nátierka

Hrášková nátierka každého dozaista zaujme nielen svojou farbou, ale aj chuťou. Rovnako ide o veľmi výživnú nátierku, ktorú môžete podávať na raňajky či deťom do školy na desiatu. Potrebovať na ňu budeme 100 g hrachu, 1 malý kúsok zeleru, 1 mrkvu, 4 PL olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie a majoránku. Ako prvé si hrach namočíme aspoň na 2 až 3 hodiny. Potom vodu zlejeme a strukovinu uvaríme domäkka v dvojnásobnom množstve vody. Doba varenia je 30 až 40 minút. K uvarenému hrachu pridáme nastrúhanú zeleninu, pretlačené strúčiky cesnaku, olej a koreniny. Všetko spolu dôkladne rozmixujeme a môžeme podávať.

Skús aj: Jednoduché snehové pusinky z mikrovlnky: Hotové v priebehu 3 minút!

Zdroj: Shutterstock®

2 z 4