- Recepty na strukovinové nátierky
4 z 4
4. Nátierka z červenej šošovice
Ako poslednú neváhajte vyskúšať aj nátierku z červenej šošovice. Tento druh šošovice je ľahko stráviteľný a nespôsobuje nadúvanie. Na nátierku si pripravíme 1 šálku červenej šošovice, 2 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, 4 PL olivového oleja, 1 ČL kurkumy, 1 ČL mletej rasce a soľ s korením. Červenú šošovicu nie je potrebné vopred namáčať. Stačí ju len prepláchnuť a uvariť domäkka, čo potrvá si 15 až 20 minút. Nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom si zľahka opražíme na oleji a pridáme k uvarenej šošovici. Pridáme i koreniny a rozmixujeme. Podľa chuti primiešame soľ s trochou korenia.
Skús aj: Recept na Harissa pastu: Je toto najlepšia čili omáčka na svete?!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy