Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou
  • 14.02.2016
  • Lucia Hausknechtová

Ovsené vločky patria už dlhé roky medzi najzdravší a najrýchlejší tip na zdravé raňajky. Zaliať mliekom, pridať med a posypať ovocím nevyžaduje žiadne kulinárske schopnosti a chutné jedlo je na svete.

Rovnako jednoduchá je aj príprava ovsenej kaše s jablkami a škoricou z populárnej  kuchárskej knihy Lahodne s Ellou, ktorou sa môžete inšpirovať pri vašich raňajkách.

Recept (4 porcie):

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (240 g)
  • 1 a ½ hrnčeka mandľového mlieka, príp. ovseného alebo mandľového (450 ml)
  • 2 červené jablká
  • 8 datlí
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica mandľového masla

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Lahodne s Ellou (recenzia)

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ovsené vločky nasypeme do mandľového mlieka a necháme asi 10 minúť máčať. Zatiaľ predhrejeme rúru na 200 stupňov (teplovzdušnú na 180 stupňov).

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Datle prekrojíme na polovičky, vykôstkujeme a každú pokrájame na osminky. Keď sa už ovsené vločky máčali 10 minút, zamiešame do nich nastrúhané jablko, kúsky datlí, škoricu, med, mandľové maslo a celú zmes vylejeme na plech.

Pečieme 15 – 20 minút, kým ovsené vločky neabsorbujú všetku tekutinu a cesto sa na povrchu nezačne sfarbovať dohneda. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 14.02.16 09:46

SK
karma
114.00

to som este nerobila,rada vyskusam

  • 0
Odpovedať

Katarína Janotíková 02.03.16 09:39

KJ
karma
-1.00

Skvelý recept

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 04.03.16 21:05

karma
93.00

skúšala som, skvelá :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Šurláková 05.03.16 15:44

karma
97.00

Ovsené vločky milujem a tento recept určite vyskúšam,mňam už sa teším

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 07.03.16 12:41

karma
108.00

Ovsenè vlocky jeme kazdý deň,určite tento recept vyskúšam,vyzerá fantasticky.

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 15.07.16 22:35

MZ
karma
-1.00

Znie to super, určite vyskúšame.. na raňajky ako stvorené :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.11.21 08:17

KS
karma
133.00

Vyzerá to veľmi chutne a lákavo, určite je to lepšia varianta ako klasické kupované pražené musli :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní