Zdravý recept: Famózny Raw jahodový cheesecake

Zdravý recept: Famózny Raw jahodový cheesecake
  • 19.06.2016
  • Lucia Borbélyová

Chcete si pochutnať na zdravom dezerte bez výčitiek? Neváhajte vyskúšať nepečené RAW dezerty vytvorené z kvalitných surovín, ktoré si určite veľmi rýchlo zamilujete. 


Tieto typy sladkých dezertov obsahujú čisto prírodné ingrediencie, sú sladené prírodnými sladidlami a neobsahujú žiadnu múku, mlieko a ani vajíčka. Pri príprave je len na vás aké ovocie použijete, z čoho bude pozostávať korpus a verte mi, pri týchto RAW dezertov sa môžete skutočne vyhrať a zároveň potešiť nielen seba, ale taktiež aj vašich blízkych niečím netradičným. Stačí jeden kúsok takejto torty, ktorý vás dostatočne zasýti vďaka zdravým tukom, ktoré torta obsahuje. Práve z tohto dôvodu neodporúčam konzumovať tento dezert priamo po výdatnom obede, ale radšej si ho odložte na neskôr a vychutnajte k poobednej kávičke :)

Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie:

Na korpus potrebujete:

  • 200gr kešu orechov
  • 100gr strúhaného kokosu
  • 150gr sušených ďatlí

Na bielu plnku potrebujete:

  • 100gr kešu orechov
  • 200ml kokosového mlieka (husté v konzerve: 16% tuku)
  • 100ml extra panenského kokosového oleja
  • 250gr strúhaného kokosu
  • 4PL medu (množstvo závisí od vašej chuti)
  • jahody pokrájané na malé kocky (približne 10ks jahôd)

Na jahodovú vrstvu potrebujete:

  • 100gr kešu orechov
  • 250gr jahôd
  • 50ml extra panenského kokosového oleja
  • 4PL medu (množstvo závisí podľa vašej chuti)
  • 50ml kokosového mlieka
  • 1čl agaru

Na ozdobu:

  • jahody
  • raw kokosové chipsy

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Predtým než budete robiť tortu, je vhodné si dať deň vopred (najlepšie cez noc) namočiť sušené ďatle a aj orechy, aby zmäkli a dali sa lepšie rozmixovať. 

Príprava prvej vrstvy: ďatle a kešu orechy si rozmixujete na lepivú hmotu, ktorú následne v miske zmiešate so strúhaným kokosom. Túto zmes natlačíte na spodok tortovej formy, ktorú si nezabudnite vystlať papierom na pečenie. Keď je korpus hotový, odložte ho do chladničky a môžete sa pustiť do prípravy strednej, kokosovej vrstvy. 

Príprava druhej vrstvy: Do mixéra si nasypete kešu orechy, ktoré rozmixujete spolu s kokosovým mliekom a kokosovým olejom úplne na hladkú hmotu. Následne túto zmes zmiešate spolu so strúhaným kokosom a osladíte podľa vašej chuti medom (popr. ďatlovým sirupom alebo agáve sirupom). Približne 10ks jahôd (môžete aj viac, ak chcete) si pokrájajte na malé kocky, ktoré následne primiešajte skutočne veľmi opatrne do tejto kokosovej zmesi. Opatrne preto, aby sa vám tá vrstva nezafarbila od jahôd, ale ostala stále biela. Túto vrstvu naneste na korpus a poriadne je utlačte. Opäť vložte tortu do chladničky pokiaľ si budete robiť poslednú vrstvu. 

Príprava posledne, jahodovej vrstvy: kešu orechy si rozmixujte spolu s kokosovým olejom a medom na hladkú hmotu a potom prisypte jahody a všetko spolu rozmixujte. Agar si rozmiešate v kokosovom mlieku, pridáte k rozmixovanej jahodovej hmote a poriadne všetko premiešate. Následne túto vrstvu nalejete do tortovej formy, uhladíte a odložíte do chladničky (najlepšie cez noc). 

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Krátka 19.06.16 19:14

SK
karma
114.00

velmi zaujimavy receptik, skusim

  • 0
Odpovedať

Veronika Števťaťová 23.06.16 08:34

karma
-1.00

mňam to môže byť dobré :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 23.06.16 18:28

karma
108.00

Mňam,milujem takéto zdravé torty.Sama sa snažím robiť takéto dezerty zo zdravých surovín a odmenou je,že moje deti by určite dali prednosť tomuto ako doboške z cukrárne..A ich zdravie za tie peniaze stoja.

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 23.06.16 19:59

karma
93.00

vyzerá skutočne famózne :) veľmi sa mi páčia ingrediencie a určite ho vyskúšam kým mám v záhrade ešte čerstvé jahody :)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 04.09.16 19:32

karma
74.00

určite vyskúšam milujem raw koláčiky

  • 0
Odpovedať

Eva Jánošíková 12.12.16 22:35

EJ
karma
-1.00

v lete určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 18.06.18 17:35

ĽU
karma
100.00

dobre vyzera

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.11.21 11:22

KS
karma
133.00

Nepečené koláčiky sú dobré v tom, že sú rýchle na prípravu a ste pripravení aj keď príde nečakaná návšteva :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní