Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta
  • 17.07.2016
  • Lucia Borbélyová

Radi pečiete a robíte tak radosť vašim blízkym?

Čo tak im pripraviť tortu, ktorá je do letných dní úplne ideálna a navyše aj zdravá? 

Vyskúšajte túto kokosovo-mangovú chia tortu, ktorá nielenže chutí úžasne, ale taktiež vás aj príjemne osvieži, neobsahuje lepok ani laktózu a jej príprava je viac než jednoduchá. 

Hoci som na náplň použila moje najobľúbenejšie ovocie - mango, neváhajte zaexperimentovať a pokojne ho nahraďte vaším obľúbeným ovocím. Som si istá, že bude chutiť rovnako lahodne :)

Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie na malú tortovú formu s priemerom 15cm: 

Na korpus potrebujete:

  • 25gr ovsenej múky (ovsené vločky rozomleté na múku)
  • 50gr kokosovej múky
  • 2PL kokosového oleja
  • 1PL javorového sirupu (poprípade vami preferované sladidlo)
  • 1PL chia semienok

Na náplň potrebujete:

  • 1 veľké mango
  • 400ml kokosového mlieka v konzerve (1 plechovka)
  • 3čl agar-agaru
  • 2PL javorového sirupu (slaďte podľa vašej chuti)
  • 1PL chia semienok

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Korpus: 

Chia semienka zalejete vriacou vodou do polovice hrnčeka a necháte nabobtnať aspoň po dobu 10 minút. Všetky ostatné prísady na korpus si zmiešate v miske, pridáte chia semienka aj s vodou a poriadne premiešate. Vytvorí sa vám lepivá hmota, ktorú vtlačíte na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Korpus pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu 5-10 minút. 

Náplň: 

Mango vložíte do výkonného mixéra spolu s kokosovým mliekom, javorovým sirupom a všetko spolu rozmixujete na hladkú zmes. Túto zmes presuniete do menšieho hrnca, prisypete agar-agar a za stáleho miešania varíte približne 5 minút.

Do hrnca prisypete chia semienka, ešte chvíľku povaríte a odstavíte zo sporáka. Zmes miešate metličkami ešte aspoň 5 minút a následne nalejete náplň na korpus.

Náplň stuhne v priebehu 15-20 minút, a tak môžete rovno tortu podávať alebo ju odložte do chladničky. Dobre vychladená chutí úplne najlepšie! :)

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Iveta Moravčíková 18.07.16 19:23

IM
karma
100.00

vypadá to dobre, len u nás moc kokosové nejde

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 27.08.16 15:56

karma
74.00

zaujímavý recept určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 13:07

AJ
karma
-1.00

vyzera veľmi chutne

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 08.09.16 18:08

JK
karma
100.00

Nepoznám tento recept

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.11.21 11:42

KS
karma
133.00

To môže byť zaujímavá kombinácia chutí :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní