Zdravý recept: Špenátový quiche

Zdravý recept: Špenátový quiche
  • 13.04.2015
  • Janka Pačeková

Suroviny na prípravu: 

Cesto

•  300 g celozrnná múka
•  ½ ČL soľ
•  100 ml vlažná voda
•  125 g alsan studený

Plnka

•  2 ks tofu natural (cca 180 g = 1 balenie)
•  200 ml sójová smotana

•  1 PL olivový olej

•  100 g čerstvý špenát
•  6 ks lístky čerstvej bazalky
•  3 strúčiky cesnak čerstvý
•  3 PL lahôdkové droždie
•  čierne mleté korenie štipka
•  soľ podľa chuti
•  ½ ČL kurkuma
•  muškátový oriešok štipka
•  1-2 PL kukuričný škrob

Odporúčame vyskúšať:  Maková štrúdľa s čerešňami


Množstvo: 8 - 10 porcii
Dĺžka pečenia: 30 min. na 180 °C

Postup prípravy: 

1. Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.


2. Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.

Odporúčame vyskúšať:  Kyslá polievka z červenej šošovice

recept na špenátový quiche

Zdroj: Janka Pačeková

3.  Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho krátko poduste spolu s cesnakom a to tak, źe na olivovom oleji osmažíme do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou.

4. Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

5. Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky.

Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.

Odporúčame vyskúšať: Kakaovo-čokoládové truffles

recept na špenátový quiche

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať:  Pečené zemiaky s paprikou a šampiňónmi

Prajeme dobrú chuť  smiley

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Martina Zahoranová 13.04.15 14:48

MZ
karma
92.00

vyzerá skvelo a keďže špenát máme radi určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.10.21 13:29

KS
karma
133.00

Ešte som neskúšala v žiadnej forme, ale vyzerá to lákavo :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní