Bezlepkové recepty: Vynikajúca zelená roláda

Bezlepkové recepty: Vynikajúca zelená roláda
  • 24.03.2016
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 23
  • 8

Príchod jari začína tohto roku Veľkou nocou :)


Po 40 – tich pôstnych dňoch sa pripravujeme na veľkonočné hodovanie a to je tradične spojené so zelenou, bielou a žltou farbou. A ako najlepšie ukončiť 40 – dňový pôst? No predsa zdravým receptom od nás, Bezlepkové recepty: Vynikajúca zelená roláda.


Takmer v každej oblasti sa pripravujú tradičné jedlá a tak nikoho neprekvapí špenát na zelený štvrtok. Špenát mám rada na všetky spôsoby a keď poviem, že ho jem takmer každý deň, hovorím pravdu. Je neoddeliteľnou súčasťou môjho smoothie okrem zeleného stopkového zeleru a čerstvej uhorky, ale aj ako zeleninovú prílohu ho mám rada. Kupujem si čerstvý špenát a mrazený listový používam len v niektorých receptoch. A tak to mu bolo aj pri príprave tejto rolády, ktorú nerobím len na jarné sviatky a je na nej dobré, že plnku si môžete urobiť podľa chute a možností.

Najčastejšie náplne tejto rolády:

  • tvarohová náplň s paprikou a bylinkami
  • omeleta so šunkou
  • údený losos a čerstvý syr
  • bryndza s medvedím cesnakom
  • čerstvý syr s varenými vajcami 

Táto roláda je len z vajec a špenátu, takže je bez lepku a laktózy, do náplne som použila tvaroh bez laktózy a aj čerstvý syr bez laktózy.


Takýto  variant je praktický a pohostíte aj návštevu, ktorá má intoleranciu resp. alergiu na tieto zložky potravín  


 Budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • soľ, muškátový orech
  • 1 čl horčice
  • 400 g mrazeného špenátu/ sekaný/

Odporúčame prečítať: Vynikajúca veľkonočná torta z vaječného likéru!

bezlepkove-recepty-vynikajuca-zelena-rolada

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

  • Mrazený špenát nechajte v site rozmraziť a lyžicou z neho vytlačte tekutinu. Do takto pripraveného špenátu pridajte 4 žĺtky, soľ, strúhaný muškátový orech a lyžičku horčice. Premiešajte a pridajte postupne pevný sneh zo 4 bielkov.
  • Cesto rozotrite na papier na pečenie a pečte pri 200 C asi 15 minút.
  • Upečený plát preložte na kuchynskú utierku a stiahnite pomaly papier na pečenie. Pomocou utierky zrolujte plát do rolády a nechajte vychladnúť.
  • Takto pripravenú roládu naplňte plnkou, dobre stočte a nechajte aspoň 4 hodiny v chladničke stuhnúť.

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk

Zdroj foto: www.jarkapecie.sk

    • Zdieľaj:
  • 23
  • 8
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Martina Zahoranová 24.03.16 08:41

MZ
karma
92.00

na dnešný deň ako stvorená, už som podobnú robila a bola vynikajúca

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 24.03.16 09:04

LV
karma
138.00

Vyzerá super,robievam rolády,určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 24.03.16 20:35

SK
karma
119.00

ja robievam spenatovu roladu v listkovom cesticku v kombinacii so sunkou, syrom, zeleninou. Urcite vyskusam aj tuto.

  • 0
Odpovedať

Katarína Janotíková 25.03.16 16:38

KJ
karma
-1.00

Vyzerá krásne

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 06.04.16 21:33

karma
93.00

toto musím určite vyskúšať :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 22.05.16 15:48

AK
karma
117.00

až na tú zelenú farbu

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 11:20

MZ
karma
-1.00

Super.. tieto rolády mám veľmi rada :)

  • 0
Odpovedať

simona vician 22.01.17 13:06

SV
karma
100.00

bezlepkovych receptov nikdy nie je dost...

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Domácnosť

Najväčšie chyby pri varení, ktorých sa dopúšťame: Profíci to vidia takto!

  • 54
  • 5
  • 03.11.2020
Voľný čas

Ako spoznať skutočného priateľa? Toto ti napovie!

  • 55
  • 4
  • 22.11.2020
Voľný čas

Gauč alebo šťastie: Kondičný tréner Maroš Molnár vo vašej obývačke

  • 86
  • 4
  • 28.10.2020
TOPlist