Chutné recepty: Talianske tyčinky

Chutné recepty: Talianske tyčinky
  • 19.07.2015
  • Lucia Hausknechtová

Tieto chutné tyčinky z kysnutého cesta môžete podávať ako predjedlo alebo si ich môžete dopriať kedykoľvek máte chuť. Pri výbere dochutenia máte voľnú ruku, a preto si ich môžete posypať rôznymi koreninami a bylinkami, ktoré im zvýraznia chuť.

Recept na Talianske tyčinky je z knihy Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni a ponúka jednoduchú alternatívu k slanému maškrteniu. 

Recept:

  • 2 lyžičky sušených kvasníc
  • 325 ml vody
  • 1 lyžička sladu
  • 500 g preosiatej hladkej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice semoliny
  • glazúra pripravená z 1 žĺtka a 1 lyžice vody
  • sezamové alebo iné semená na posypanie

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Talianske tyčinky

Zdroj: Shutterstock®

Talianske tyčinky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Kvasnice vsypte do misy so 125 ml vody. Nechajte 5 minút a pomiešajte, aby sa kvasnice rozpustili. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou. V strede spravte jamku, vlejte do nej kvasnicovú zmes a olivový olej.

Drevenou varechou primiešajte múku zo strán misy. Podľa potreby pridajte vodu a vytvorte pevné lepkavé cesto. Cesto preložte na dobre pomúčenú plochu. Mieste asi 10 minút, kým nie je hladké a pružné. Prikryte utierkou a nechajte odpočívať asi 10 minút. Potom mieste ešte ďalších 10 minút.

Cesto vytvarujte do obdĺžnika veľkého 30x20 cm a hrubého 1,5 cm. Prikryte utierkou a nechajte odpočívať asi 10 minút. Dva plechy potrite olejom a posypte semolinou. Obdĺžnik nakrájajte po dĺžke na 4 rovnaké časti a potom každú časť po dĺžke na 10 pásikov. Každý pásik naťahujte, kým nebude mať dĺžku aspoň 25 cm. Položte pásiky na plech asi 1 cm od seba.

Potrite tyčinky vajcovou glazúrou a posypte sezamom. Pečte v rozohriatej rúre 15 – 20 minút pri 200 stupňoch. Preložte na mriežku a nechajte vychladnúť. 

 

Dobrú chuť!

Talianske tyčinky

Zdroj: Shutterstock®

Talianske tyčinky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Mária Sivová 26.07.15 01:42

MS
karma
100.00

Dnes som recept vyskušala.Vydarili sa,mňam.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 02:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 02:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 25.08.15 19:03

MR
karma
-1.00

tak toto milujem, milujem slané pečivo :)

  • 0
Odpovedať

Alena Pavlovičová 11.12.15 21:36

AP
karma
-1.00

super recept , hned si ukladam

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.15 08:39

SK
karma
114.00

skusim aj ja

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 07.10.21 15:17

JK
karma
100.00

Hneď by som si dal vyzerajú lákavo

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní