RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta

RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta

Ktorá gazdinka nemiluje prípravu rozličných dobrôt z lístkového cesta? Lístkové cesto sa predsa rozhodne oplatí mať vždy doma v mrazničke. Práca s ním je rýchla a jednoduchá a za pár chvíľ dokáže človek vykúzliť najrozličnejšie slané aj sladké chuťovky, ktoré sú ideálne ako pohostenie na oslavy, pre návštevu aj večer pred televízor.

Pri pečení s lístkovým cestom platí dvojnásobne, že fantázii sa medze nekladú. Než už ho nakrájate na akékoľvek tvary či naplníte najrozličnejšími ingredienciami, vždy vznikne niečo chutné. 

Pri každom recepte vám pritom stačí len lístkové cesto a zopár ďalších ingrediencií. A akú chuťovku si pripravíme tentokrát? Dnes to budú bryndzové koláčiky z lístkového cesta, ktorým neodolá žiaden milovník bryndze.

Pozri aj: Dalgona káva: Najväčší hit internetu, ktorý musíš vyskúšať!

bryndzové chuťovky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Na bryndzové koláčiky budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 125 g bryndze
  • 1 menší zemiak
  • 1 menšiu cibuľku
  • 1 žĺtok na potretie
  • sezamové semienka na posypanie
slané koláčiky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup prípravy bryndzových koláčikov:

  • Ako prvé si necháme menší zemiak uvariť v šupke. Zmäknutý a ochladnutý zemiak ošúpeme a v miske ho roztlačíme vidličkou.
  • Následne k nemu pridáme bryndzu a nadrobno nakrájanú cibuľku. Poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme dochutiť soľou, korenín či bylinkami.
  • Keď máme plnku hotovú, rozvaľkáme si natenko lístkové cesto a rozkrájame ho na rovnako veľké štvorčeky, asi 5x5 centimetrov veľké.
  • Na polovicu štvorčekov poukladáme plnku. Postačí jedna malá lyžička bryndzovej plnky.
  • Do druhej polovice štvorčekov urobíme zárezy a postupne nimi začneme prikrývať štvorčeky s plnkou.
  • Okraje poriadne zatlačíme. Pripravené koláčiky poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  • Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
  • Bryndzové koláčiky pečieme pri teplote 180 °C dozlatista asi 15 až 18 minút.
  • Po miernom ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

TIP: Do náplne koláčikov pokojne pridajte napríklad trochu opečenej nadrobno nakrájanej slaninky, jarnú cibuľku alebo pažítku. 

- Bryndzové koláčiky
1 z 8
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 09.05.20 06:37

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj rýchle a chutné!

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 12.05.20 22:28

karma
109.00

SUPER, v obchode je práve májová bryndza.

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 01.06.20 23:41

TS
karma
107.00

Tak toto by u nás zmizlo rýchlosťou blesku :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 06.10.20 09:17

MC
karma
109.00

skutočná mňamka ,musím vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 23.11.20 16:55

MB
karma
108.00

recept je fajn aj tá chuť, len keby to cesto bolo ľahšie stráviteľné...

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 29.12.20 21:36

ĽU
karma
100.00

sú veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 25.07.23 05:45

JK
karma
100.00

Je výborný manželka ho robieva

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní