RECEPT: Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude

RECEPT: Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude

Každá správna gazdinka má minimálne jedno lístkové cesto vždy v zálohe – pre nečakané udalosti. Keď vám najbližšie niekto zaklope na dvere, tak si dajte predhriať rúru a lístkové cesto natrite čímkoľvek, čo budete mať aktuálne po ruke.

Lístkové cesto patrí medzi vďačných pomocníkov, pretože sa dokáže rýchlo upiecť a môžete si pripraviť sladké, ale i slané pochúťky, ktorým sa nedá odolať. Ak ste už vyskúšali slimáky z lístkového cesta so slaninou a kukuricou, broskyňové taštičky z lístkového cesta či pikantné slaninové tyčinky, tak je načase vyskúšať upiecť aj škoricové slimáky, ktoré mnohí poznáme ako osie hniezda. Budú skoro také ako tie, ktoré vám robievala vaša babička! Dokonalo prevoňané škoricou, krehké a chrumkavé – jednoducho famózne!

Odporúčame: Recept na krtkovu tortu: Lahodné mini tortičky s banánom

škoricové slimáky z lístkového cesta

Zdroj: Shutterstock®

Na škoricové slimáky si pripravte:

  • 1 lístkové cesto  - najlepšie vyvaľkané
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice hnedého alebo iného cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 60 g masla
  • vajíčko na potretie

Začnite tým, že si dáte vyhriať rúru na 180 °C a až tak sa pustite do prípravy slimákov. Dajte si roztopiť maslo a nechajte ho vychladnúť. V miske si zmiešajte vanilkový cukor, hnedý cukor a škoricu. Vyvaľkané lístkové cesto si rozložte, jednu polovicu potrite maslom a posypte cukrovo-škoricovou zmesou. Cesto následne preložte na polovicu (preložte čistú stranu lístkového cesta na maslovú), tak aby ste úplne prekryli plnku.

Cesto rozrežte na pásiky. Každý pásik skrúťte do špirály a následne si vytvorte slimáčiky, teda špirály zatočte do slimáčika. Vytvoreného slimáka preložte na papierom vystlaný plech a potrite rozšľahaným vajíčkom. Vajíčko môžete zmiešať aj s troškou mlieka. Škoricové slimáky pečieme približne 20 minút. Ak chcete, aby boli viac sladšie alebo škoricovejšie, tak aj ich vrch môžete pred pečením posypať cukrom alebo škoricou.

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Grilovaný syrový sendvič s klobáskou a jarnou cibuľkou


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Lucia Šeptáková 30.07.20 12:23

karma
108.00

Tak toto je naozaj mňamka!

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 30.07.20 12:36

VK
karma
105.00

toto je mňamka, robievam ich pravidelne a to z dvoch balení lístkového cesta

  • 1
Odpovedať

Alica Marekova 30.07.20 12:42

AM
karma
-1.00

Škoricu milujem :)

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 30.07.20 15:24

MM
karma
107.00

Vyzerajú skvele

  • 1
Odpovedať

Martina Zahoranová 30.07.20 15:50

MZ
karma
109.00

všetko kde je škorica je mňam , škoricové hniezda máme radi a aj ich často robievam teraz najnovšie z kvásku :-)

  • 1
Odpovedať

Marta Kendrová 30.07.20 22:31

MK
karma
100.00

Vyskúšam, lebo robím z kysnutého

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 31.07.20 00:03

ĽŠ
karma
100.00

Radi pripravujeme, môžem iba odporučiť!

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 31.07.20 07:40

NL
karma
105.00

U nás nesmú chýbať. Sú skvelé :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 31.07.20 08:59

KK
karma
105.00

určite upečiem nabudúce, teraz som práve upiekla čerešňovú bublaninu

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 31.07.20 20:26

ĽU
karma
100.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Marián Podmanický 03.08.20 20:03

MP
karma
111.00

Robievam ich aj ja, ale z kysnutého, no manželka rada experimentuje s novinkami tak možno ju presvedčím. Keby som jej podaroval parádnu vôňu, určite by mi napiekla.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:03

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:03

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní