Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine

Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine
  • 31.08.2015
  • Lucia Hausknechtová

Spojenie sladkej a slanej chuti dokáže vytvoriť zaujímavú kombináciu, ktorá na tanieri poteší nejedného gurmána. Presne tak to platí aj pri slaninových jednohubkách z kuracieho mäsa, kde sa spája chuť hnedého cukru s opečenou slaninou a jemnej pikantnosti červenej papriky.

Tento recept zvládne aj začiatočník v kuchyni, takže pustiť do neho sa môžu aj tí menej zruční.

Ingrediencie (4 porcie):

  • 500 g kuracích pŕs
  • 300 g slaniny bacon Mecom premium (85% bravčového boku)
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky (môže byť pikantná)
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarín

Odporúčame ochutnať: Zapekaná zelenina s párkami

Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine

Zdroj: Shutterstock®

Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie „kvádriky“. Tie potom v miske premiešame s trochou olivového oleja a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Necháme v chladničke odležať 2 hodiny. Potom kuracie kúsky zabalíme v slanine bacon Mecom premium tak, aby bola slaninka obtočená okolo kuracieho mäsa. Slaninka by mala na mäsa držať, takže žiadne špáradlá nie sú potrebné.

Obalené kúsky potom obalíme v sladko-pikantnej zmesi, pripravenej zmiešaním hnedého cukru, mletej červenej papriky, čierneho korenia a soli. Takto pripravené jednohubky dáme na rozpálenú panvicu s kvapkou oleja a opekáme z každej strany pár minút. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo opekanými zemiakmi. 

 

Dobrú chuť!

Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine

Zdroj: Shutterstock®

Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

17 komentárov

Martina Zahoranová 02.09.15 17:14

MZ
karma
92.00

to musí byť veľká dobrôtka

  • 0
Odpovedať

Ivana Trochanová 03.09.15 15:24

IT
karma
-1.00

dobrota :)

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 03.09.15 17:05

karma
93.00

mňam, určite skvelé

  • 0
Odpovedať

Andrea Kyjanicová 10.09.15 22:54

AK
karma
-1.00

mnam :)

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 15.09.15 05:00

karma
113.00

vypadá to moc dobře

  • 0
Odpovedať

Jarka Kontrová 21.09.15 14:36

JK
karma
-1.00

joj to vyzera super :-)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 14:25

MR
karma
-1.00

wau to je môj štýl :)

  • 0
Odpovedať

Dávid Ďurana 25.09.15 12:23

karma
-1.00

slať pre oči a isto aj žalúdok

  • 0
Odpovedať

Daniela Siplakova 19.12.15 20:59

DS
karma
-1.00

tak toto je mnamka velkááá :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.15 08:42

SK
karma
114.00

aj na silvestrovsky stol vhodne

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 19.12.16 16:40

AK
karma
100.00

na vianoce vyskúšame

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 29.12.16 21:15

AK
karma
100.00

na sviatky ako stvorené

  • 0
Odpovedať

Silvia Kristová 28.09.17 10:55

SK
karma
-1.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:26

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:27

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní